Bra träningsdag!

Inatt kommer vi sova gott jag och hundarna. Två träningspass var har de fått idag, ett på förmiddagen och ett nu under kvällen. För Thyra och Lhine har det blivit freestyle, och lilla Rhiva har fått träna både lydnad och freestyle.

På förmiddagen hade jag ställt ut en pinne för att träna ”Kierrä”, och medan jag stoppade godis, leksaker och klicker i rätt fickor så tassade Rhiva iväg och rundade pinnen själv! Vad kul, då har hon börjat förstå den övningen! Förutom kierrä så fortsatte vi med kontakt i utgångsposition och lägganden från stå.

Rhivas lilla freestylepass bestod av slalom mellan benen och snurrar åt båda hållen. Slalomen får hon klura ut själv ett steg i taget, och även det har hon börjat förstå fast att vi inte tränat många gånger. Emellanåt fick gå igenom två gånger innan hon fick klick och godis. Snurrarna hjälper jag henne med, och när det var dags för kvällsmat visade hon att hon minsann kan snurra på egen hand också!

Thyra och Lhine har fått börja träna på lite nya trick. Lhine fick lära sig att gå upp på Ikea-pallen och gå runt den med bakbenen. Himla skoj tyckte hon. Där gäller det att jag inte slarvar och belönar när hon har för bråttom, för hon började fuska ganska snabbt. Stajlar och snurrar på en tass och trillar av.

Jag har fortfarande inte hittat någon ny låt till Thyra, men jag tänkte att i värsta fall får jag väl köra samma låt på nästa tävling – men med ett nytt program och nya rörelser.

13 juni, 2012 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: