Blöt träning

Precis som i resten av Sverige så har dagens väder hittills bestått av regn, mycket regn och ösregn. Då är det ju tur att man har regnkläder och tre stycken vattentåliga hundar så att man inte kan gnälla och skylla på regnet för att det inte blir någon träning(!).

Alltså har alla tre hundarna fått varsitt träningspass i det plaskiga vädret. Med Rhiva blev det vänd-och-spring-rakt-ut-så-hittar-du-din-belöning, eller ”Look!” som jag kallar det. Vi fastnade ett tag, men jag tog upp problemet på valpkursen i förra veckan och fick då lite tips av Heléne så idag har vi kommit en liten bit framåt. Kanske att poletten behövde lite tid för att ramla ner också. Vi tränade även på starter i fotgåendet och platsliggning, och det är de grejerna vi kommer fokusera på den här veckan.

Thyra och jag fortsätter att träna på våra två nya freestylerörelser. Den ena börjar få lite flyt, men den andra kommer ta tid. Den är snygg, men svår. Idag blev det ett litet genombrott, så det går ju åt rätt håll iallafall.

Det längsta och blötaste träningspasset blev med Lhine, som fick träna dum-zätat, raka inkallningar, vittringsapportering och sittande utan grupp. Alltihopa gick väldigt bra, och sådana träningspass tycker vi om. Både vind och regn bytte hastighet under sittandet , så då fick jag tillfällen att påminna henne om att sitta upp ordentligt och inte börja huka. Det blir ju mycket närmare till marken då…

25 juni, 2012 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: