Höstglädjens lydnadshelg, dag 2


Vackra Vittra, LPI Höstglädjens Quick-Witted.

Vi hade en jättehärlig kursdag igår, och idag blev dagen ännu härligare för blåsten var borta och solen var framme hela dagen! Det blev tyvärr inte lika många bilder tagna idag, för batteriet i kameran orkade inte alls med två dagar som jag trodde att det skulle göra. Aja, det viktigaste med en kurshelg är ju inte fina bilder, utan en massa bra träning och det blev det!

Förutom de två passen med enskild träning för Heléne så blev det en del teori kring det fria följet, plus att Heléne lagt in träning av ingångar på planen, torrgående med kommendering samt att vi i små gruppen fick torrgå och sedan gå fritt följ med hundarna för att se om vi gick olika med och utan hund.

På förmiddagen tränade jag och Lhine inkallningar från rutan, där allt blir helfel när jag vinklar åt höger. Där ska jag hjälpa henne genom att ta fram en belöning vid min vänstra sida när hon startat från rutan. Sedan började vi med en ny övning för att få till snabbare ställanden i inkallningen med ställande och läggande. En övning som jag även kommer använda för att lära in ställande under gång med Rhiva.

Eftersom att det var så fint väder så satt vi ute och åt lunch idag. Hur härligt som helst!

På eftermiddagen kunde jag inte komma på något direkt som jag ville träna på med Lhine, så istället fick Rhiva ta det passet. Hon är ju så väldigt glad i allt och alla, så våran träning blev att ta oss från bilen ut till planen utan att Rhiva kastade sig fram i kopplet för att hälsa på alla. Heléne fick sköta klickern medan vi nos mot näsa sakta närmade oss planen och passerade publiken, lekte en stund på planen och sedan tog oss ut från planen igen.

I början fick jag vända och backa tillbaka mot bilen flera gånger, men sen räckte det med att jag stannade så kom Rhiva tillbaka till mig. När hon vände innan kopplet blev sträckt så blev det superbelöning med pingelbollen. Jag tog även upp det lilla lyxproblemet med att Rhiva sluter upp vid sidan och söker kontakt under promenaderna, och jag ska alltid(!) ha godis i fickan så att jag kan belöna det och sedan försöka ge en frisignal så att vi kan fortsätta promenaden.

Även om jag är helt slut i huvudet just nu och jättetrött så längtar jag massor till valpkursen som drar igång imorgon! Förväntningarna är höga och jag tror verkligen att Heléne kommer ge oss de bästa verktygen för en bra grund i lydnadsträningen! Det känns dessutom väldigt bra att hon redan har hunnit få se lite av Rhiva och hennes galna energi.

6 maj, 2012 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Höstglädjens lydnadshelg, dag 2”

 1. Malou:

  Åh va härligt det låter 😀

 2. Elaine, Fendi, Penny & Hippie:

  Låter som ett toppenläger!

  Brukar se fina Vittra lite nu och då här ”på byn”. En riktig karamellhund! 🙂

 3. Gabbi, Edwin & Nixon:

  Kul med lydnadsläger! Jag har själv kollat på ett läger för Ditte och Heléne, tror dock att Nixon får växa på sig innan vi drar iväg på kurser/läger 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: