Freestyle och HTM-tävling på Linköpings HU

Då ska jag försöka få ihop ett litet inlägg om gårdagen, eller litet och litet. Det lär väl bli rätt långt. Våra starter igår kändes inte på något vis självklara, då Thyra blev halt i lördags efter att hennes dotter och barnbarn manglat på henne lite för hårt. Men eftersom att tävlingen hölls i Linköping så skulle vi såklart åka dit i vilket fall, och sen så fick Thyras ömma ben avgöra om vi skulle vara tävlande eller publik.

Dagen började med heelwork to music, och vi var framme i god tid då alla tre hundarna fick följa med. Allt tar ju lite längre tid då, med rastning och så. När jag och Thyra var och kikade på tävlingsplanen tyckte jag att den såg så himla liten ut och blev jättenervös! Planen var markerad med plastband en bit ovanför marken, så jag blev både nervös över utrymmet och att det fanns en risk för att Thyra skulle ta glada skutt över banden under freestyleprogrammet.

Aja, försökte tänka att vi skulle ta en sak i taget. Vårat HTM-program har vi inte kört sedan tävlingen på My Dog, men vi har tränat på de olika positionerna och deras namn/tecken. Jag hade kanske behövt lyssna på låten några gånger, och inte bara under banvandringen för jag råkade avsluta programmet alldeles för tidigt. Men i övrigt så gick det verkligen superbra!

Thyra kändes väldigt jämn genom programmet, växlade inte alls mycket i position och jag tror att hon var rak i kroppen både när vi backade och gick åt sidan. Domarna hade inte heller något att klaga på, och gav oss uppflyttning med fina 26.35 poäng. Därmed fick Thyra titeln HTMI! Poängen räckte även till klassvinst av nitton startande!

Domare 1, Ulrika Persson
Utförande: 8.8
Programmets planering och kvalitet: 9.2
Tolkning av musik: 8.2
Snygg start! Jättefint!
Totalt: 26.2

Domare 2, Ewa Peterson-Bergling
Utförande: 8.5
Programmets planering och kvalitet: 9.0
Tolkning av musik: 9.0
Mycket trevligt ekipage! Fint program.
Totalt: 26.5

Slutpoäng
Utförande: 8.65
Programmets planering och kvalitet: 9.10
Tolkning av musik: 8.60
Totalt: 26.35

10.00 började heelworken, och freestyleklass III var beräknad att starta omkring 16-tiden, vilket innebar många timmar av nervositet och velande fram och tillbaka om vi skulle starta eller inte. Thyra visade ingen hälta, men skulle vårat program få plats? Skulle Thyra diska oss genom att hoppa ut från planen? Sedan så visste jag ju att ena domaren, som dömt oss på de två andra tävlingarna i Linköping, inte skulle ge oss uppflyttningspoäng. Hon tycker Thyra är för snabb för vår låt.

Men vi kom till start iallafall, även om jag mest hade en känsla av panik under banvandringen. Jag var jättenervös fram tills att Thyra gick åttan runt mina ben, för då insåg jag att vi redan klarat av den svåraste biten! Fram tills dess var Thyra lite okoncentrerad, och svävade ut i rörelserna och tittade på publiken, men när min nervositet släppte och det var dags för bakåtslalomen så ökade hon tempot.

Det gick för fort och blev lite slarv, men det kändes ändå bra! När vi klev av planen ropade Nathalie direkt att jag skulle känna mig jättenöjd. Ord som kom i precis rätt ögonblick och som stärkte känslan jag hade. Det var flera som gav oss fina ord för vårat program, och som tyckte det var snyggt när Thyra ökade tempot och att jag vågade lämna ryggen åt henne och litade på att hon skulle göra rätt.

Jag höll kvar i den bra känslan länge, innan jag och Thyra gick bort till bilen för att kolla om resultatet kommit in på Hundaktiv. Som femte ekipage hade vi gått upp i ledningen, och med 7.65 som lägsta poäng så hade vi tagit vårat andra freestylecert! Fasen så glad jag blev! 24.05 poäng fick vi ihop totalt, och med de poängen höll vi oss kvar i ledningen och vann klassen av nio startande!

Domare 1, Yvonne Öster
Utförande: 7.1
Programmets planering och kvalitet: 8.5
Tolkning av musik: 7.8
Tänk på att försöka gå i takt i första slalomen. Lite okoncentrerad (flera gånger). Flera extra kommandon. Bara variation på rörelser. Flera missar och stopp. Jättebra helthet!
Totalt: 23.4

Domare 2, Eleonor Mattsson
Utförande: 8.2
Programmets planering och kvalitet: 8.0
Tolkning av musik: 8.5
Lite publikintresserad i början. Synd med skallen! Jättefint program! Lugnt och harmoniskt!
Totalt: 24.7

Slutpoäng
Utförande: 7.65
Programmets planering och kvalitet: 8.25
Tolkning av musik: 8.15
Totalt: 24.05

Med sin nya, nionde titel, heter Thyra numera
HTMI FDI FDII LPI LPII LPIII LPELIT SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream

2 maj, 2012 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “Freestyle och HTM-tävling på Linköpings HU”

 1. lizzy&Nitro:

  GRATTIS än en gång!!!!

 2. Jenny:

  Grattis till ännu ett cert och två klassvinster 🙂

 3. Jeanette, Sly & Maya:

  STORT GRATTIS! 🙂

 4. Linda:

  Grattis!!!

 5. Nathalie och Ayax:

  Stort grattis än en gång! Ni satte programmet jättebra och förtjänade verkligen det där certet!! :)))

 6. Maria & Malte:

  Miljoner grattis till er! Fy farao vad duktiga ni är- Är så impad!!!

 7. Sara, Ikaros & Ozzy:

  Stort grattis igen! Det är inte dåligt med titlar hon har damen 😀 Kram

 8. Emma o Sasha:

  Ni är så himla duktiga, Sasha måste ha den grymmaste mamman i världen. =)

  Sv: Vet inte om freestyle är min grej, min taktkänsla är som en babians och det är tveksamt om jag skulle ha fantasi nog att sätta ihop ett helt pass. Eller tror du att det funkar att gå slalom under hela uppträdandet? 😉

 9. Anna&Trion:

  Ursäkta språket, men ni är så jävla härliga!! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: