Tråkig repris

Under kvällen har jag och Thyra varit och tävlat freestyle på Linköpings hundungdom igen. Precis som efter deras tävling för 3 1/2 vecka sedan så åkte vi hem med en jättefin men värdelös rosett för en 2:a placering utan uppflyttningspoäng…

Idag gick det mycket bättre, men Thyras förväntningar var skyhöga redan innan start. Det blev några missar i programmet, men jag försökte jobba vidare istället för att vi skulle bli stillastående. I bakåtslalomen gick Thyra upp väldigt i varv och gick över till nästa rörelse lite för tidigt, men även där fortsatte vi bara. Istället för att trava runt mig så galopperade(!) Thyra runt mig… Ojdå. Det blev en del skall emot slutet, fast utan avbrott i programmet, så vi lyckades ändå göra ett fint avslut.

Jag var väl inte supernöjd efteråt, eftersom att Thyra gick upp i varv sådär igen, men vi tog en promenad direkt där hon fick coola ner sig innan hon fick belöning. Under tiden hann jag komma fram till att så himla dåligt hade det faktiskt inte gått, det blev ett par missar men det var absolut inget katastrofalt och långt ifrån det strulet vi hade på debuten. Nu när jag ligger här hemma i sängen och precis har tittat på filmen från tävlingen så känns det ännu bättre. Visst ser man att det blir missar, men som sagt det är verkligen inte katastrofalt.

I väntan på resultat fick vi flera positiva kommentarer om programmet och dagens utförande. En som såg oss på debuten tyckte att Thyra var mycket mer samlad och att det såg jättebra ut. En annan hade fått tårar i ögonen för att hon tyckte det var så fint. Väldigt kul att få höra, men jag hade ändå mina aningar att poängen inte skulle räcka till uppflytt på utförandet just för att det blev ett par missar.

Det var samma domarpar som sist, och vi höjde poängen från 22.10 till 23.25. Vi fick över 8 poäng både på utförande samt planering och kvalitet, men på tolkning av musik fick vi bara 7.10 poäng, alltså lägre än sist?!? Näe, det är jag verkligen inte nöjd med och känner mig som ett frågetecken.

Nu ska jag avsluta här och släcka ner för att sova innan detta blir ett gnällinlägg. Imorgon lägger jag nog in poäng, domarkommentarer och film, tror jag. Go’ natt!

19 april, 2012 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Tråkig repris”

 1. Ann-Sofie:

  Fokusera på alla framsteg ni gjort från första gången, du VET ju att hon kan för förra gången var hon super!!! Gäller att du klurar ut hur du ska få ner henne ytterligare i varv, kolla noga på filmen o försök se vad du gör eller vad som händer precis innan hon flippar/går upp i varv. Det var så jag kom på hur jag kunde dämpa Eddies hopp genom att luta mig aningen bakåt istället för aningens framåt precis när de var på väg, så himla liten förändring i min kroppshållning gjorde stoooora skillnader för honom. Du kan säkert hitta småsaker du kan påverka om du letar.
  Kramis

 2. Nathalie och Ayax:

  JAG tycker ert program var bra igår trots små missar och jag tycker definitivt att programmet har tillräckligt bra tolkning till musik för att ni skulle få uppflytt. Jag tycker inte du ska bry dig jättemycket över poängen du fick, utan vara nöjd med att ni trots lite missar fick över 8 på både planering och kvalitet och utförande, det säger ju ändå att programmet håller tillräckligt bra för att ni ska ha råd med små missar. Nästa gång är det förhoppningsvis domare som håller med om att tolkningen till musiken är bra, och då hoppas vi på certet!! 🙂

 3. Zandra, Lova & Lystra:

  Äsh, ni är ju bäst ändå 🙂 nästa gång fixar ni det! Känner igen det där med att vara snabb i rörelsena, dottern här hemma är likadan när hon är för taggad. 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: