Regn, regn, regn

Åh, jävla tråkväder. Det bara regnar och regnar. När ska det sluta? Även om Rhiva verkar vara fri från urinvägsinfektionen så blir vi liksom innestängda. Vill ju inte att hon blir kall och blöt så att det kommer tillbaka. I väntan på bättre väder får vi hålla oss till träning inomhus. Det vi pillar med är klossträning, ingångar, apportering och fjärrdirigering.

Klossträningen tycker hon är jättekul och ingångarna, där jag visar med handen, har hon börjat förstå lite smått. Apportering går också himla bra. Jag sitter på en stol och så får hon plocka upp apportbocken från golvet. Rhiva har varit väldigt mjuk i munnen och liksom bara låtit den ligga i munnen när hon fått ta den från mina händer, men sen hon fått plocka upp den själv har hon fått ett bättre grepp.

I fjärren kör vi inte bara sitt, ligg, sitt utan vi har även börjat med sitt, stå, ligg. Självklart har jag inga kommandon på det, utan jag visar med handen från sitt till stå och från stå till ligg. Det blir 10 poäng på skiftena nästan varje gång. Tanken med att att hon får göra de här skiftena redan nu är att hon ska få in själva rörelsen i kroppen.

Thyra och Lhine roar jag med tricket att de ska lyfta ett bakben högt, som när en hanhund kissar. Det var verkligen intressant att se hur olika de gjorde på första träningspasset. Började med att de skulle backa upp med ena tassen på en hög med böcker. Lhine gjorde allt för att undvika bokhögen, medan Thyra ställde sig med tyngd på bokhögen. Emellanåt så stod hon med ena tassen på bokhögen, och lyfte upp den andra tassen istället… Flera gånger sparkade hon omkull högen.

Idag använde jag en upponervänd papperskorg till Thyra istället så att hon verkligen fick lyfta tassen och hålla den uppe, istället för att ställa sig på den. På eftermiddagen drog jag på mig regnkläderna, vantar, mössa och gav mig ut på en cykeltur med Thyra och Lhine så de fick röra på sig också. Imorgon ska de få varsitt ordentlig träningspass ute med freestyle/lydnad, även om det regnar.

13 april, 2012 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Regn, regn, regn”

  1. Anna&Trion:

    Håller med, jäkla skitväder är det! Fast här i skogarna har vi faktsikt haft fint de två senaste dagarna, inte illa! Men hela påsklovet nästan har varit KALLT och regnigt. Suck och dubbelsuck.

    Jag började också med stå, sitt, ligg med Flx tidigt – för att få in bakåtliggen. Jag missade ju det med Ludd och har haft ett h-e med fjärren, så man lär av sina misstag 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: