Freestyletävling på Bro-Håbo BK

Vad finns det egentligen att säga om gårdagens tävling? Resultatet säger ju allt. Låter man bli att vara petig så kunde det inte gått bättre. Igår klaffade allt.

Freestyleklass III började inte förrän vid 13-tiden, men vi gick upp tidigt och åkte så att vi var framme i god tid. Började då med att ta ut Thyra och gå ner till tävlingsplatsen så hon fick kolla av läget. Sedan fick hon sitta i bilen en stund medan jag lämnade in musik och bytte om, och sen tog vi en halvtimmes promenad där Thyra fick jaga boll.

Efter banvandringen, som var fri en timme under lunchpausen, tog jag ut Thyra igen. Hon fick rasta av sig och sen tränade vi korta bitar av programmet. Thyra varvade upp, jag bröt, Thyra varvade upp, jag bröt, Thyra varvade upp, jag bröt. Till slut samlade Thyra ihop sig, och när träningen kändes som bäst så gick vi och satte oss bredvid planen. Jag var sjukt nervös, men försökte tänka positivt.

Jag pratade med Thyra genom hela programmet för att hålla ihop henne, och jag lyckades. Vi lyckades! En snurr uteblev, en snurr lades till i backandet och Thyra ramlade av från mina fötter, men annars hade vi ett otroligt flyt. Programmet finns på film längre ner i inlägget, och man ser verkligen hur Thyra går igång redan i den första långsamma slalomen, men det håller!

Alltså wow! Vilken känsla att få sätta programmet precis så som det ska se ut. Jag hade ju lust att bara jubla rakt ut! Istället fick Thyra en puss på huvudet, ett par klappar och gå mellan mina ben ut från planen. Sedan hade vi en gosestund där Thyra fick varva ner. Det dröjde säkert en halvtimme innan fick sin belöning, och jag tror det är så vi ska göra. Thyra behöver ingen superbelöning direkt efteråt.

Fy fan, jag vara bara så jävla nöjd efteråt. Jag njöt av den känslan en bra stund innan jag kollade hur det hade gått. Ville liksom inte att poängen skulle döda den härliga känslan ifall att domarna inte gillat vårat program, men oj. 27.10 poäng och vårat första cert! Det blev även en 2:a placering av 7 startande, och vilka fina domarkommentarer! 

Domare 1, Renata Johansson
Utförande: 9.6
Programmets planering och kvalitet: 8.0
Tolkning av musik: 8.4
SUPERHUND! Skulle önska mindre upprepning i början, något som även gjorde att du höll dig i ett hörn halva programmet. Mer anpassat till musik så blir programmet SUPER!
Totalt: 26

Domare 2, Johanna Mamrelund
Utförande: 9.6
Programmets planering och kvalitet: 9.5
Tolkning av musik: 9.1
IDAG VAR PROGRAMMET HELT KLOCKRENT!! Allt flöt på, inga missar och otroligt fint samspel. Ni som ekipage har verkligen berört mig, helt underbart ♥ Eventuellt önskas lite mindre slalom, något du kan tänka på.
Totalt: 28.2

Slutpoäng
Utförande: 9.6
Programmets planering och kvalitet: 8.75
Tolkning av musik: 8.75
Totalt: 27.10

9 april, 2012 | 28 kommentar »

28 kommentarer till “Freestyletävling på Bro-Håbo BK”

 1. Linda:

  Stort grattis till certet!!

 2. Gunela:

  Så kul att SE! Vilken dj-a glädje – som vanligt
  😀

 3. Jeanette, Sly & Maya:

  Stort Grattis!!! Söt Thyra 🙂

 4. Nathalie och Ayax:

  Jättebra!! Vad roligt att alla bitar satt så himla bra!!! 😀 😀 😀 Verkligen superbra jobbat Sandra!!! 🙂

 5. Emelie:

  sv: Tack!! Vad roligt att du lämnade ett avtryck. Många som läser men väldigt sällan folk vågar kommentera.. (=
  Och du ska prata om fint program?? Herregud vilka poäng!! Och så imponerande att se ett program som flyter så fläckfritt..det är inte ofta man ser det!! GRATTIS!!!
  Och nu har man hittat hit också..FIN hemsida!

 6. Lovisa, Inja & Fendi:

  Stort grattis! Sa ju det, att ni skulle gå långt inom även denna sport 😛

 7. Ann-Sofie:

  Återigen, jsg grät när o det gör jag även nu när jag ser er i efterhand, så himla fina o underbara tillsammans o ett jättefint program. Kram på Er <3

 8. Anna Karlsson:

  Åh! Verkligen superfint!! Underbar energi, och underbart samspel! DÄR SATT DEN! ;D

 9. Sussie:

  Och vad bra att ni hittade en passande upp- och nedvarvningsrutin! Så synd att inte vi kunde komma till start 🙁 Oskar ömmade i ena benet och jag vill inte påfresta det mer än nödvändigt. Kanske blir iväg till ortoped eller hundfysioterpeuten i veckan 🙁

  Jäklar så snyggt! Och jäklar vilken fart i bakåt-slalomen :-O Häftigt och roligt med Cop cop på slutet! 😉

  Hur tränade ni in de stora cirklarna i slutet där Thyra travar runt? Härligt och se det med annan ras än bc 🙂

 10. Maria & Malte:

  Åh så fint <3 Stort grattis igen!

 11. Siv:

  Fan va duktiga ni är.

 12. Annika:

  Ni är FANTASTISK!!! Det är så underbart att se er jobba ihop, oavsett vad det är.GRATTIS till certet!!

 13. Ida:

  Shit vad ni är grymma! Stort grattis 😀

 14. Gunilla o Tindra:

  Grattis! Fint genomfört trevligt program!

 15. Zandra, Lova & Lystra:

  Underbart <3 Övriga ord känns överflödiga just nu, grattis igen! 🙂

 16. Sara och Lhyra:

  jag blir alldeles gråtfärdig! jag vill också börja med freestyle! <3
  ni är ju bara bäst.

 17. Anna med flock:

  Jättefint!

 18. Johanna & Majken:

  Jättefint! 🙂

 19. Jenny:

  Flott Sandra! Assnyggt!

 20. Emma o Sasha:

  Snyggt! Thyras glädje och ert samarbete är så kul att se. All cred till dig också som har fantasi nog att komma på ett så varierande nummer 🙂

 21. Lise-Lotte Rocky & Sigge:

  WOW! Så underbart vackert program och du och din hund var verkligen ett! Djupt imponerad! Har precis börjat med freestyle med min gamlegubbe hemma och detta kan man verkligen kalla inspiration! STORT grattis!

 22. Maria:

  Shit vad ni är duktiga! Super imponerad är jag!!! Stort grattis till certet! Kram kram

 23. Anna:

  GRATTIS!!!

 24. Maud:

  Grattis! Ni är så duktiga! Thyra tycker verkligen det är kul! Saknar min Cindy när jag ser henne.

 25. Anna&Trion:

  Wow, helt galet vackert! Ni är en inspiration! <3

 26. Dessi & Teddie :):

  Grattis, jättesnyggt! 🙂

 27. Ninni Österholm:

  Grattis! 😀

  Kan det vara dig jag träffade i slutet av förra sommaren? Jag var och tävlade lydnad på en tävling som Bro Håbo arrangerade och råkade hamna att prata med en kvinna som hade två goldens. Jag misstänker iof att det inte var du, men hon jagade tydligen med sina hundar, den ena var lydnadschampion och den dagen hade hon bara tävlat med sin andra hund. Hon skulle tydligen få hem en valpis också. Hur som helst så var de två hundarna hur charmiga som helst. Jag som inte brukar gilla goldens blev jätteförtjust – och precis detsamma har jag ju tänkt när jag sett bilder på dina hundar här i bloggen osv 😉

 28. Cissi o goldentrion:

  Vilket fint program! Stort grattis 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: