7 x lydnad

Gårdagens finfrämmande bestod av Angelica och Thyras son Izor, Höstglädjens Speed Merchant som kom hit nerifrån Nässjö för att träna lydnad tillsammans med mig och mamma. Vi körde på samma upplägg som vi brukar, en hund i taget så man fick hjälp, kommendering och störning.

Rhiva fick börja och vi tränade först lite sitt och ligg innan mamma fick hjälpa till med vad som ska bli apportering så småningom och hålla Rhiva för två inkallningar. Jag vill inte lattja och kasta omkring med apportbocken, då det inte är en leksak, utan mamma fick ha apportbocken och retas lite med den. ”Ha, ha! Titta vilken fin jag har!”. Så Rhiva fick ta apportbocken från mamma och sedan komma in med den till mig som satt och fjantade på backen.

Inkallningarna var det världens skillnad på jämfört med för två veckor sedan, då det var mer intressant att försöka hälsa på mamma än att hålla koll på mig. Igår ville hon bara efter mig, och då gick jag ifrån henne istället för att springa på den ena inkallningen. Härligt att kontaktträningen och allt lekande har gett resultat!

Med Lhine blev det fritt följ, inkallning och rutan med kommendering. Fria följet har blivit mycket bättre på bara tre veckor. Lhine har en helt annan inställning och ett mycket större engagemang. Vi fick göra om inkallningen ett par gånger då Lhine gjorde dubbla ställanden. Rutan började med ett jättefint konskick, så där kände jag mig tvungen att överraska henne och belöna innan vi fortsatte momentet.

Thyra, som tidigare fått stå över träningen när jag och mamma tränat tillsammans, fick också komma ut en stund idag och träna freestyle. Tyst och lugn träning, och när det blev fel p.g.a att Thyra började röra till det så bröt vi och gjorde om. Vi  hade ett sådant träningspass i måndags också, och det känns som att Thyra har börjat komma ner på jorden lite grann.

Med Izor körde Angelica genom klass I medan jag och mamma granskade vad vi såg. Sedan gick vi igenom ett moment i taget och gav kritik och träningstips. Jag lånade Izor för att visa hur jag menade i vissa delar, och vilken härlig hund att jobba med! Än är inte Izor tävlingsklar, då det fattades flera viktiga delar, men bara Angelica provar på de tipsen vi gav så kommer nog mycket att lösa sig ganska snart.

När alla hundar var färdigtränade fick Thyra och Izor springa lösa en stund, och vad roligt dom hade. Lika knäppa båda två. När Thyra låg på rygg och sprattlade hos mig, då kom Izor och gjorde likadant. ”Kolla mamma! Titta på mig!”. Vilka pajasar!

Vilken härlig dag det blev, med massa hundträning! Självklart var det extra roligt att få träffa fina Izor.

4 april, 2012 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “7 x lydnad”

  1. Humlespunk:

    Låter som en riktigt rolig träning, kul när man har bra träningskompisar som kan se saker man inte själv ser, och tipsa roligheter 🙂

  2. Emma o Sasha:

    Åh vad kul med så mkt lydnadsträning.. Jag vill också komma ner och träna med er! =)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: