Sitt-stanna-kvar


Ojdå, nu blev det fel va?

Rhiva har börjat lära sig sitt-stanna-kvar, så idag har jag varit ute och tagit några porträttbilder på henne och Lhine tillsammans. Provade manuella inställningar, så det tog ett par timmar innan jag vågade titta på bilderna. Fotade både i JPEG- och RAW-format. Stor skillnad mellan bilderna, men liksom inga som blev super. Gah! Jag vill kunna fota manuellt, men jag fattar ju inget.

Den som vill får gärna titta närmare på bilderna och tala om vad jag gjort för rätt/fel. Lämna bara en kommentar så skickar jag några bilder i ett mail.

Lhine och Rhiva skötte sig fint framför kameran. Det var nog bara en gång som Rhiva lämnade sin plats bredvid mamma, men hon kom själv på att det förmodligen blev fel och stannade till. Det var då jag tog bilden ovan. Annars satt hon stabilt trots att jag pratade och kastade lite godis omkring mig. Kanske att jag lyckats vara tydlig med mina kommandon, för på ”Varsågod!” flög hon iväg för att leta godis.

Man kan ju inte bara vara duktig, så idag har Rhiva badat i vattenskålen och lämnat bruna tassavtryck efter sig i hela köket, jagat kråkor, varit på väg in på en grannes tomt och sprungit efter en joggare. På något vis så lyckades jag att inte bli arg, utan småsprang bara efter det lilla odjuret. Hon skulle bara ut och kissa, så jag hade varken godis eller visselpipa på mig så det fanns liksom inget annat att göra.

Lite ordning fick det ändå bli, så en stund senare gick vi ut och tränade. Det blev klossträning, sitt-stanna-kvar och så fick hon smaka på träapporten. Klossträningen går riktigt bra, och jag har börjat höja kraven för belöning. Det är hela ingångar som gäller.

Sitt-stanna-kvar fick sig en rejäl prövning när en kille gick långsamt förbi med en SDR-vagn. Rhiva ville så gärna springa fram och hälsa, men hon satt kvar och jag matade henne med små korvbitar. Till slut flyttade hon upp blicken till mig istället, och då plockade jag fram den otroligt roliga kamptussen!

18 mars, 2012 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Sitt-stanna-kvar”

 1. Sara:

  Jag fotar endast med manuellt och har läst foto. Så du skulle kunna skicka någon bild till mig, så ska jag se om jag kan hjälpa dig. 🙂

 2. Dessi & Teddie :):

  Duktiga valpen 🙂
  Jag kan kolla igenom bilderna ifall du vill, fotar en hel del 🙂

  ISåfall kan du skicka bilderna till: desiree.bohling@multi.fi, är aktivare på den mailen än på bloggmailen.

 3. Maria:

  Tycker det blev en fin bild!
  Vad kul att hitta att läsa om er träning! Här blir det inte så mycket träning då jag inte har så bra tålamod alltid…
  Själv fick vår blandis en springtur idag då halsbandet lossna. Glad som sjutton var han 😛

 4. Anna&Trion:

  Känns som att jag glömt hur kul valpträning är… O ibland behöver man plocka fram de enkla övningarna som passar valpen även till den vuxna hunden – inte helt dumt. Oj vilken meningsbyggnad, nåväl du förstår säkert 😉

  Hur gick det med filmerna och datorn och hela härvan? Kom du på nåt?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: