Freestyletävling på Skövde-Tidaholms HU

Några minuter i sex började igår vår resa mot Tidaholm, och den här gången hade vi husse med oss! Baksätet var näst intill fullpackat, då vi förberett oss på att kanske behöv övernatta någonstans. Det var en 2-dagarstävling, och jag hade anmält till båda dagarna ifall att det inte skulle bli uppflyttning för båda två första dagen. Men det gick ju till och med bättre än jag hoppats, så igår åkte vi hem efter prisutdelningen.

Freestyleklass I var först ut, och eftersom att Lhine löper fick vi starta i en egen ring. Båda ringarna låg bredvid varandra, med domartälten emellan, så vi hamnade liksom bakom allt. Det blev ingen riktig tävlingskänsla när det inte fanns någon publik runt ringen, och domarna stod upp bredvid ringen och dömde. Men det var riktigt skönt att vi fick starta med vårat ordinarie startnummer, så vi var snabbt klara då vi hade startnummer 2.

Lhine var lite okoncentrerad under programmet, och var tvungen att slänga ett par blickar på husse som satt i tältet och filmade. I veckan fick Lenny vara med som störning när vi tränade, så jag blev varken nervös eller stressad över det. Allt satt där det skulle, och det kändes väldigt bra när vi sprang av planen. Det kändes som det skulle räcka till uppflyttningspoäng, men några resultat kom inte upp förrän hela klassen var klar.

Det blev uppflyttning med 25.35 poäng, FDI och dessutom klassvinst! Det gick ju hur snabbt och lätt som helst. Två tävlingar med tre raka uppflyttningspoäng och två vinster, härligt! Jag som inte skulle tävla freestyle med Lhine förrän nästa år… Känns ju såklart extra kul att vi hann med att ta FDI nu innan hon ska paras också.

Domare 1, Karolina Pettersson
Utförande: 8.7
Programmets planering och kvalitet: 8.2
Tolkning av musik: 8
I stort sett felfritt utförande! Bra och lagomt klass I program med passande tempo för hunden. Härlig start och avslut. En låt som inte är så lätt att visa variationer i, men bra sammansatt till den typ av musik.
Totalt: 24.9

Domare 2, Johanna Lehman
Utförande: 8.3
Programmets planering och kvalitet: 8.6
Tolkning av musik: 8.9
Underbart stämningsfullt program med musik och rörelser som passar hunden perfekt.
Bra timing! Härligt.
Totalt: 25.8

Slutpoäng
Utförande: 8.50
Programmets planering och kvalitet: 8.40
Tolkning av musik: 8.45
Totalt: 25.35

Glädjen över Lhines resultat togs snart över av ett nervöst illamående när det var dags att gå banvandring för klass II. Banvandringen var svår, för jag gjorde en ändring i programmet så sent som i onsdags, för att få bort några varv av backande runt mig. Visste inte riktigt vilka placeringar vi skulle ha på planen, men fick iallafall fram några riktmärken till slut.

Thyra startade sist i klassen och i väntan på vår tur kastade vi boll och sedan gick vi ett par varv runt ringarna.Vi hade kastat boll tidigare under morgonen också, i väntan på domargenomgången, och vi hade gått en ordentlig rastrunda direkt när vi kom fram till klubben. Thyra verkade urladdad och nervarvad när vi väntade på att få gå in i ringen, men det kunde ju jag tro.

Jag fick jobba med att hålla ihop Thyra redan efter första rörelsen. Jösses så laddad hon var! Det gick riktigt fint fram till halva programmet ungefär, då blev det en liten miss som gjorde att jag hamnade fel inför bakåtslalom och inte alls fick något flyt i mina steg. Thyra gick ur slalom och började varva upp ännu mer. Jag hjälpte henne tillbaka in i slalomen, och det som kändes om ett mindre kaos såg inte alls lika hemskt ut på filmen som ni får se imorgon.

Under nästa rörelse, där Thyra travade runt mig i en större cirkel, fick vi båda två några sekunder att samla ihop oss igen. Vi tajmade in den nya rörelsen där Thyra backar ifrån mig riktigt bra, men sen blev det galet när hon skulle backa tillbaka. Hon vände inte ordentligt och gick upp på bakbenen en bit. Aja, att hon gick upp på bakbenen såg ju tjusigt ut! Såg sen på filmen att jag inte alls var lika tydlig i mina rörelser som på träning när Thyra skulle vända tillbaka… Avslutet satte vi fint iallafall!

Det var en nervös väntan på resultatet, och jag vågade knappt titta på resultatet när det kommit upp i mobilen. Men jösses, vilka poäng vi fått! Jag som varit nervös ända sedan jag gick PM:et, då det vara samma domarpar som under förmiddagstävlingen i Karlstad. Då missade vi ju uppflyttningen med 0.15 poäng efter att Johanna gjort ordentligt nerdrag för upprepningar i programmet och bara gav oss 6.9 poäng för planering och kvalitet.

I Karlstad gjorde jag en liten ändring till eftermiddagens program, och i onsdags gjorde jag som sagt en ändring till för att det inte skulle bli så långt parti med backande runt mig, vilket gick hem hos båda domarna! Alla poäng över 8, och då hade ändå båda två dragit poäng för våra missar! Vilken höjning vi fick på tolkning av musik också, där de dessutom var helt överrens. Kritikerna har gett mitt självförtroende en stor knuff framåt. Nästa år blir det klass III!

Vi fick det tredje uppflyttningspoänget, FDII och vann klassen! Vilken dag! Två starter, två uppflyttningspoäng, två klassvinser och två FD-titlar. Dessutom hamnade Thyra och Lhine på samma slutsumma 25.35 poäng. Häftigt!

Domare 1, Karolina Pettersson
Utförande: 8.0
Programmets planering och kvalitet: 8.2
Tolkning av musik: 8.9
Härligt program med fint flyt! Många fina och bra partier där hunden arbetar självständigt. Bra att du satt de mer ”speedade” rörelserna där musiken går upp. Riktigt snyggt slut! En del missar som drar i poängen.
Totalt: 25.1

Domare 2, Johanna Lehman
Utförande: 8.2
Programmets planering och kvalitet: 8.5
Tolkning av musik: 8.9
Jättefint program med musik som passar hunden. Några små missförstånd och handsignaler som kan försvinna för riktigt höga poäng. Fin kontakt och bra koncentration.
Totalt: 25.6

Slutpoäng
Utförande: 8.10
Programmets planering och kvalitet: 8.35
Tolkning av musik: 8.90
Totalt: 25.35

18 september, 2011 | 16 kommentar »

16 kommentarer till “Freestyletävling på Skövde-Tidaholms HU”

 1. Kristin:

  Fan vad duktiga ni är… helt otroligt ju… finns det någon begränsning på antal titlar för dina hundar eller 🙂

  Stort stort grattis!!!! Hade dock varit extra roligt att få se film? 🙂

 2. Gunela:

  GRATTIS till bådas nya titlar. Blir mycket att skriva på anmälningablanetterna framöver 😉
  Ska bli kul att se filmen imorgon!

 3. Kristin:

  Hi hi, okej då 🙂
  Ok om jag länkar förresten?

 4. Sarah, Pippi & Wilda:

  Grattis! En tävlingsdag kan nog inte gå så mycket bättre 😉

 5. Anna o Juni:

  GRATTIS igen!!!

 6. amanda:

  grymt!

 7. Elisabeth:

  Åh, GRATTIS! 😀 Har provat på freestyle i helgen och förstått att det verkligen inte är enkelt! Men en kul sport!

  Kul att det går så bra för er, grattis igen!! 😀

 8. Maria, Rocky & Malte:

  Tusen grattis! Fan vad bra ni är!

 9. Sandra:

  Gillar den bilden på er =)

 10. linnea:

  Stort grattis! Allt ni tar för er verkar bli mer än lyckat!

 11. Terese:

  Hipp hipp hurra! Stort grattis!! Roligt att läsa från USA;) Fin bild på er!

 12. Annika:

  Ser fram emot filmen!! Ni är helt otroliga Grattis igen! 🙂

 13. Nadia:

  Grattis, vad skoj! Attans, jag skulle åkt tid och tittat, Skövde-Tidaholm HU är ju ”min” klubb, när jag väl kommer ihåg att ändra att jag flyttat… 😉

 14. Zandra, Lova & Lystra:

  Fina poäng! 🙂

  Sv: Jag vi tar gärna hjälp den dagen vi bestämmer oss för att börja med freestyle! 😀 Då lär ju ni var champions även i det.

  Föresten jag har skickat bilden till din mejl tror jag. Skickade till samma adress som förra gången. 🙂

 15. Hanna:

  Ni är bäst 🙂 Stort grattis!!!

 16. Anna&Trion:

  Herregöte vilka poäng 😀 😀 Gud va roligt Sandra, grattis! =)
  Men programmet var bättre nu, med de små ändringarna med snurrarna och sen backandet – vilken poänghöjning det gav!

  Hoppas det ”dyker upp” nån mer bra tävling nu i höst/vinter man kan åka på.. Jag är ju supertaggad att få titel jag med 🙂 Har hittat Flx treanlåt, bara liiiiten stund kvar tills vi är där 😉

  Ps. Va roligt att du FILMADE 😉 HEhe

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: