Taggigt besök

För en halvtimme sen när jag och Lenny kom in från tvättstugan så hade vi en igelkott på uteplatsen. Vilken tur att jag satte ett kompostgaller i dörröppningen innan vi gick ut dit, för annars brukar vi lämna öppet så hundarna kan vara ute om de vill.

Igelkotten var den största jag någonsin sett, och den suraste jag någonsin träffat. Den blev inte speciellt glad när jag talade om för den att den faktiskt fick gå ut från våran gräsmatta. Vi gjorde ett försök att gå bakom den och liksom fösa ut den, men den var för stor att ta sig ut under staketet och det blev ju inte så himla bra när den försökte ta sig genom kompostgallret heller.

Det fick bli att lyfta ut den genom grinden, med vinterhandskar på händerna. Den här igelkotten rullade inte ihop sig till någon boll, utan hoppade, skuttade och försökte bitas. Jättetrevlig liten filur… Jag fick till slut ett bra tag runt kroppen på den och kunde lyfta ut den på stora gräsmattan utanför istället.

Hundarna, som stått i dörrhålet och sett hela cirkusen, fort runt som dårar på uteplatsen sen när jag släppte ut dom. ”Vart är den? Vart är den? Vart är den?”.

2 augusti, 2011 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Taggigt besök”

  1. Anna&Trion:

    Oj, jag hade nog aldrig vågat ta i den!
    Men vad underligt, de brukar ju vara både trevliga och skygga…

    Inga kort? 🙂

  2. Lisbeth:

    Vilka jätte fina bilder på mor och valpisar du har lagt ut på Höstglädjens hemsida !

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: