SKK Lidköping

Idag gick vi upp lika tidigt som igår för att åka på nya äventyr. (Fast något spännande äventyr blev det väl inte direkt). Igor, Lhine och Bacill skulle ställas på SKKs nationella utställning i Lidköping, alla tre i jaktklass. Dagens domare var Tord Lundborg, som alla tre blivit ställda för flera gånger förut. Fast idag blev det nog sista gången. Inte för att det gick dåligt, men det kunde gått bättre.

Mamma vill helst slippa ställa ut, men eftersom att alla våra hundar går i samma klass så blir det ju lite rörigt ibland. Jag själv har inga problem med att ställa andras hundar, men blir väldigt nervös när jag ska ställa mina egna, så till den här utställningen chansade vi på att jag skulle kunna lämna över Lhine till nån. Idag hade jag tur, och hittade en handler till Lhine direkt när vi kom fram till utställningsringen.

Lhine verkade inte tycka att det var ett dugg konstigt att få följa med en främling in i ringen, och verkade inte alls störd av att jag och Bacill sprang bakom. Precis som väntat fick Lhine VG, d.v.s en slät 1:a, idag. Jag känner mig varken missnöjd eller nöjd med det, då Tord gav VG som släta 1:or idag. Kan dock känna att det är tråkigt att domarna tolkar de nya reglerna så himla olika. En del gör som Tord, och en del ger EXC som släta 1:or eftersom att de sen har CK:n att dela ut till dom allra bästa.

Tyvärr så försvinner ju spänningen med ett VG, eftersom att man inte får tävla vidare i konkurrensen. Även Bacill fick VG, och med de gamla reglerna hade det varit väldigt spännande att se vem som hade vunnit klassen idag. Jag tror nog faktiskt att Lhine hade kunnat få ställa sig framför fina Bacillen, som har cert, då hennes kritik var bättre. Vilden Igor skötte sig riktigt bra idag och kändes samlad, och fick även han VG. Det kändes ju bra med dagen, att alla tre fick varsitt VG.

Här kommer Lhines kritik:

”Feminint välformat huvud. Vacker halsansättning. Tillräckligt förbröst. Knappt vinklad överarm. Passande stomme. Väl slutna tassar. Fina proportioner. Korrekt kors och svans. Välvinklat bakställ. Päls i fällning. Rör sig med kort steg fram. Bra påskjut bak.”

Känner mig nöjd med kritiken och tycker den stämmer in bra på Lhine. Ett jättestort tack till dig Lisa som visade Lhine så fint idag!

8 maj, 2011 | 1 kommentar »

1 kommentar till “SKK Lidköping”

  1. Nathalie och Ayax:

    Oj, det där hängde jag inte alls med på vad allt betyder. 😛 Gud vad skrämmande, jag ska ställa Ayax i Norrköping den 4 juni, haha, kan ju vara bra om jag lär mig vad som betyder vad så jag inte gör fel! 😛 haha!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: