Kort om gårdagen

Igår eftermiddag hade jag och Nathalie bestämt träff på Linköpings HU för att träna agility, eller rättare sagt, för att hon skulle få prova att träna agility med Thyra!

Jag och Thyra tränade agility för en himla massa år sen, och tävlade också lite grann. Måste ha varit under 2006-2007. Kommer ärligt talat inte riktigt ihåg. Vi gick en nybörjarkurs och en helgkurs för han med Svinto och Jimmy (ni ser vilken koll jag har). Vi kom även igång och började tävla lite grann, men då hände något som gjorde Thyra väldigt osäker. Jag pushade på henne för hårt och ville för mycket, utan att veta vad vi höll på med och tränade helt jävla fel. Under den tiden bodde vi i Linköping, och när vi flyttade till Norrköping dog agilityn sakta ut då det varken fanns kurser eller samträningar.

Iallafall, så fick jag nyligen idén om att jag skulle kunna låna ut Thyra till någon agilitynörd! Inte för att jag inte gillar agility, men jag tycker inte att jag kan agility plus att jag nog är lite rädd att göra samma sak igen och pusha på Thyra för att jag vet vad hon kan.

Nathalie hakade på min idé och igår fick hon prova på att träna med Thyra! Det var jätteintressant att sitta bredvid och titta på när de tränade. Emellanåt blev Thyra lite störd, och travade bort till mig när hon vann kampleksaken. De körde två mindre pass innan Thyra fick hoppa in i bilen och vila inför Veckans bana. som Nathalie skulle prova på med Thyra också!

Medan folk samlades för Veckans bana och byggde en hoppbana så passade jag på att träna lydnad med Lhine. Alla moment från fritt följ till fjärren, med belöning efter rutan och fjärren. Det gick lite sisådär, eller egentligen ganska bra tror jag. Vi var lite okoncentrerade båda två.

Veckans bana kördes två varv, och under första varvet chansade Thyra på väldigt många hinder och Nathalie hamnade på efterkälken. Utanför banan fick Thyra fint beröm av Bea och Åsa för att hon var så bra grundtränad. Det värmde att få höra. Inför andra varvet fick Nathalie lite tips av Åsa om hur hon skulle placera sig för att hinna styra Thyra rätt. Hon har ju sprungit med Thyra på tävling…

Andra varvet gick mycket bättre, och det såg jättefint ut när de fick till flytet! Det syntes att Thyra hade jättekul, och hon svansade så sött efter Nathalie när de sprungit i mål. Thyra håller nog med mig när jag hoppas att det blir fler agilityträningar med Nathalie.

Det här inlägget blev visst inte så kort ändå…

27 maj, 2011 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Kort om gårdagen”

  1. Nathalie och Ayax:

    Tack för att jag fick låna Thyra! 🙂 Jättekul! Jag busar gärna med henne fler gånger, och tar några hinder emellanåt 😛 hahah

  2. Martine Hansen:

    Yey, agility 🙂 Flinke Thyra!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: