Freestyletävling på Stockholm Södra BK

Thyra och jag blev inte avskräckta efter freestyledebuten för två veckor sedan, utan när vi kom hem anmälde vi oss till dagens tävling direkt! Resan dit skulle ta lite mer än 2 timmar, och med några minuter inräknat för ett stopp och lite felkörning så satte vi oss i bilen 05.30 imorse. Det gick jättebra att köra och vägbeskrivningen var enkel att följa, så vi kom rätt direkt!

Vi var framme en halvtimme innan anmälan öppnade, så jag kunde lugnt ta en promenad och rasta av hundarna ordentligt. 09.00 var det dags för första start, och idag hade jag och Thyra startnummer 17. Kändes nervöst med så lång väntan, men det flöt på relativt snabbt trots lite musikkrångel. Jag och Thyra tränade en kortis på parkeringen innan hon fick hoppa in i bilen igen, och när det var två ekipage kvar före oss gick jag och hämtade henne.

Thyra kändes laddad idag, till skillnad mot sist när hon nästan var lite låg innan vi gick in på planen. Det gick lite för fort på några ställen i programmet, men vi lyckades ändå behålla flytet – och vad roligt vi hade! Thyra tjuvade vid vändningen in mellan mina ben, så handhjälpen jag bantat ner försvann nog helt där. Snurren som Thyra gör bakom min rygg blev hennes så kallade sötsnurr idag! Istället för att gå runt sig själv, så gör hon något lustigt baklängesskutt. Det kommer när hon är riktigt uppe i varv, vilket hon alltså var idag. Kul att lyckas få med sötsnurren på en tävling.

Då vi låg lite före musiken så bjöd vi på ett litet annorlunda avslut idag. Istället för att Thyra ställer sig på bakbenen bredvid mig, och lutar mot min arm, så fick hon ställa sig upp framför mig och luta sig mot min kropp medan jag höll ut armarna.

Det kändes tip-top när vi gick av planen och jag var så nöjd över oss båda två! Inga större synliga missar, och jag lyckades både hålla reda på mina armar lite bättre och snubblade inte över Thyra backade runt mig. Hon knuffade på mig ordentligt idag, så jag fick verkligen tänka på att hålla ihop fötterna och inte ta för stora kliv. Det kändes bara så himla bra helt enkelt!

Idag hade jag inte en tanke på att resultaten kanske uppdaterades online, så jag blev väldigt glatt överraskad när Nathalie ropade ”Grattis till vinsten!”. Jag såg ut som ett frågetecken och svarade ”Va?!?”. Nog för att det kändes bra idag, men vinst – det trodde jag aldrig! Nathalie fick visa resultatet i sin mobil, och jösses vilka poäng vi fått. Uppflyttning med 26.70 poäng! Inte nog med det, utan vi hade även högst poäng i samtliga kategorier av alla startande i klassen och hela 2-poängs marginal till nästa placering. Häftigt!

Här kommer resultatet:

Domare 1, Linnéa Vejde
Utförande: 9
Programmets planering och kvalitet: 8.8
Tolkning av musik: 8.8
Fin kontakt. Snyggt utfört program. Jag skulle dock vilja se en tempoväxling även hos föraren vid tempoväxlingarna i låten.
Totalt: 26.6

Domare 2, Janna Nordin
Utförande: 9.2
Programmets planering och kvalitet: 9.0
Tolkning av musik: 8.6
Väldigt väl utfört program med en glad hund som arbetar helt självständigt. Snyggt tassarbete och snyggt backa!
Totalt: 26.8

Slutpoäng
Utförande: 9.10
Programmets planering och kvalitet: 8.90
Tolkning av musik: 8.70
Totalt: 26.70

7 maj, 2011 | 23 kommentar »

23 kommentarer till “Freestyletävling på Stockholm Södra BK”

 1. Gunela:

  Ni är bara så fantastiska! GRATTIS!

 2. Johanna:

  Grattis!

 3. Nettan:

  Måste bara hålla med Gunela!

 4. Pia:

  Grattis! Vad duktiga ni är! Vad än ni tar er för så står ni där som vinnare. Det är riktigt häftigt.

 5. Linda:

  Grattis!!!

 6. Jeanette, Sly & Maya:

  STORT GRATTIS!:)

 7. Sara & Lusse:

  Grattis!! Såååå bra ni är!!! 🙂 Kram Sara & Lusse

 8. Linn Zimba Chili:

  Grattis 🙂

 9. Matilda:

  Super Grattis vad duktiga ni är. härligt att gå av plan med en så där härlig känsla 🙂

 10. Zandra, Lova & Lystra:

  Grattis igen till duktiga mamma Thyra och dig Sandra! 🙂 Thyra är verkligen vad man kallar för en ”all round” golden <3

 11. Anna & Juni:

  Grattis!!! Vi som var där och körde en sväng agility. Då hade man kunnat komma och kolla 🙂

 12. Annika:

  Grattis! Så duktiga ni är!! <3

 13. Terese:

  Stort grattis! Roligt att det går så strålande i er nya karriär:)

 14. Elin me grabbar:

  Grattis, härligt jobbat!

 15. Maria, Rocky & Malte:

  Fan vad bra ni är! Stort grattis återigen 🙂

 16. Sussie:

  Grattis! Vilket flyt ni har i freestylen 🙂

 17. Jeanette, Sly & Maya:

  STORT GRATTIS!!!:-)

 18. Nathalie och Ayax:

  Grattis till vinsten! Ni var såååå duktiga! 🙂

 19. Anna med flock:

  Som vanligt imponerade när ni ger er ut på tävlingsplanen, härligt 🙂 Grattis!

 20. Eva, Troja o Mira:

  Vilket team ni är!!! Grattis!! 😀

 21. Anna&Trion:

  GRATTIS =) =) =)

 22. Johanna & Majken:

  Grattis!! 😀 Kul!

 23. Thina o tjejerna:

  Vilken underbar bild på dej o Thyra.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: