Eko, eko, eko…

Tre dagar sedan jag bloggade sist, och det känns som en evighet. Bredbandet har legat nere, och det har inte funnit så mycket att blogga om. I tisdags när snön kom, då försvann träningslusten. Igår kväll så beställde jag sol till idag, och det fick vi!

Idag var tanken att träna på Norrköpings brukshundklubb, men på grund av totalstopp i trafiken så valde jag att vända hemåt istället. Efter 20 minuters krypkörning gav jag upp och tyckte inte att det kändes värt minst 20 minuters krypkörning till för att få tillgång till ett hopphinder.

Det blev som sagt träning här hemma istället. Sittande (utan grupp), långt fritt följ, metallapportering (utan hopp) och dirigeringapportering från kon. Lhine var superduperduktig! Vi gick ett riktigt långt fritt följ, och hon gick jättefint helt igenom. Både i vanligt- språng- och långsam marsch. Kul, kul. Metallapporteringen gick också riktigt bra. Full fart ut och in. För ett tag sedan hade momentet inget värde, men genom att ha höjt värdet för avlämningen istället för att bråka med tempot så har det nu blivit jätteviktigt att hämta metallapporten så fort som möjligt. Matte blir ju så glad när hon får den i handen!

Dirigeringapporteringarna från kon satt fint dom med. Hon sticker snabbt och målmedvetet från konen nu, och det blir alltid rätt håll. Redan när jag börjar dra ut rätt hand så börjar Lhine kika åt rätt håll. Idag vred hon till och med på hela huvudet! Jag väntade dock med att skicka tills hon tittade på mig igen, för jag vill att hon ska fråga mig. Blir ju svårt att få det rätt den dagen hon tittar på fel apportbock…

Thyra, som redan fått träna lite freestyle och visat upp tävlingsprogrammet för de nya praktikanterna på jobbet under lunchen, fick också komma ut och träna en stund. Tyckte hon såg väldigt sugen ut där hon satt på uteplatsen med sin svarta Ikearåtta i munnen. Vi tränade på lite allt möjligt. Thyra var så klart duktig som vanligt.

Imorgon ska jag och Lhine köra igenom hela elitklass med kommendering, så nu är det dags för mig att skriva ett manus till mamma så att det kan flyta på lite smidigt imorgon.

5 maj, 2011 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Eko, eko, eko…”

  1. Frida:

    Vilken underbar blogg! Och härlig hund! =)

  2. Maria, Rocky & Malte:

    Stooort grattis till bästaste Thyra- Grymt bra jobbat!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: