Träning på jobbet

Sitter civilklädd på jobbet, vilket känns mycket konstigt. Om drygt en halvtimme ska vi ha chokladprovning, vilket ska bli väldigt spännande. Jag och hundarna har varit kvar på jobbet idag sedan jag slutade 15.00, för det kändes bra onödigt att åka hem emellan. Vi har självklart passat på att fördriva stor del av tiden med träning!

Lhine har fått träna fritt följ, dirigeringsapportering och metallapportering. Allt enligt Lottas metoder. I fria följet jobbade vi oss sakta framåt, steg för steg. Jag har ju bestämt mig för att inte släppa igenom blicksläpp, vilket vi haft vid första steget förut, så det blev att klicka och belöna redan vid rumplyftet om hon höll kontakten… annars snodde jag belöningen.

Vid dirigeringsapporteringen så belönade jag först att Lhine tittade när jag lade ut första apporten ett par gånger, genom att ropa ”Bra!” och droppa belöningsburken. Efter att ha lagt ut alla tre apporter tävlingsmässigt gick jag och hämtade Lhine och ställde henne 1-1.5 meter framför mittenapporten, gick ifrån 10 meter och dirigerade henne. Lätt som en plätt kan man ju tro, men icke. Lhine gick åt fel håll två gånger. Det gick ändå så pass bra att nästa pass får hon stå 2 meter från mittenapporten, och så kommer jag sakta att flytta fram henne till konen.

Metallapporteringen blev bara fel, fel, fel och det kändes riktigt trögt att få göra om hela tiden. Nästa gång får jag nog lägga det lite tidigare i träningen, så hon inte hinner bli så trött. Hon behöver ju faktiskt ha både huvud och ben med sig.

Med Thyra blev det freestyleträning, till musik! Jag är ju inte känd för att vara smart, men ibland undrar jag hur trög man egentligen kan vara… Stort tack till Anna som enkelt löste mitt träna-till-musik-problem, genom att tipsa mig om att använda bilen. Hur enkelt och smart som helst! Så idag har bilen fått stå med öppna dörrar och dunka på våran låt.

Träningen gick kanon, och vi både körde igenom programmet och tränade olika rörelser till musiken. Jag är dock fortfarande lite orolig över att vi inte utnyttjar planen tillräckligt. Funderar på om vi kan göra om på ett ställe i programmet, där det känns som att Thyra får backa väldigt, väldigt länge…

Tina tyckte att jag och Thyra kunde visa upp programmet på lunchen nån dag, så får vi en liten publik som kan granska oss och både kan titta på hur vi utnyttjar planen och hur jag rör mig. Mycket, mycket bra idé!

4 april, 2011 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Träning på jobbet”

 1. Angelica:

  Vad roligt med freestyle. Kör på Mh:et i helgen vet ja så får vi se morsan in action 😉

 2. Jonna & Svante:

  Det låter väl bra att få en liten publik som tittar när ni kör igenom programmet. Ni kommer säkert få massa bra input! 🙂

 3. Kim:

  Jag vill se film på eran freestyle! 😀

 4. TinaKrulleRingfoss:

  Vi kollade in träningen inifrån och det såg jättebra ut. Boss husse hade också spanat in er träning. Han var imponerad. Det kommer gå jättebra! Vi håller tummarna!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: