Tränat, idag igen

Nu när jag och Lhine är så himla flitiga med lydnadsträningen så känns det nästan tjatigt att skriva om den varje dag. Det känns iallafall jätteskönt att vi är igång på riktigt med träningen, istället för att gå och smådalta lite då och då.

Efter ett långt arbetspass, 6.15-18.30, blev det träning här hemma på gräsmattan utanför. Fritt följ, dirigeringsapportering och fjärrdirigering var dagens moment. Fria följet går väl sakta framåt. Kommer på mig själv med att släppa igenom blicksläpp emellanåt. Fy på mig!

Dirigeringsapporteringen provade jag tävlingsmässigt idag, och det gick faktiskt riktigt bra. Hon tog inte mittenapporten en enda gång. Hon hade full koll på var den låg, och använde sig av den för att hitta rätt apport. Smart tänkt, och helt okej för mig! Fjärren jobbade vi med tyst och lugnt, för att få fram långsamma skiften med rätt teknik.

Nu är det dags för sängen!

19 april, 2011 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Tränat, idag igen”

 1. Zandra, Lova & Lystra:

  Va duktiga ni är, du är verkligen målmedveten! :)Kanske kan ge lite av det till mig? 😉

  Sv: Haha, kanske blir ett SE VCH, inom en framtid. Hon verkar ju ha talang för det, iof verkar hon ha talang för det mesta. Det måste vara bra gener 😀 Det roliga med viltspåret är att man verkligen ser att hon helt går in i uppgiften att spåra, och hon verkar älska det. Jag är inte heller speciellt förtjust i att kanatta runt ensam i skogen, är lite rädd för alla djur typ rävar, grävlingar, råttot, paddor, spindlar etc haha, men det blir väl en utmaning det med. Du skulle köra det med Thyra, eftersom Lystra verkar ha det i generna så har hon säkert fått det från sin duktiga mor.

 2. Anna&Trion:

  Blir alltid lika inspirerad av att vara här inne o läsa dina inlägg! Men du skulle ha mer film! 😉 VOre kul att se era lydandspass och freestylepassen är jag grymt nyfiken på! =)

  Får man tävla SM med två hundar? Hur gör du om båda kvalar in ett år? 🙂

 3. Anna&Trion:

  Gör som jag, filma själv =) Har en handskakig film uppe nu 😉

  Hur långt har ni kvar till championatet då?
  Började inte du spåra och skulle tävla bruks med Thyra?

  Tusen frågor, men bara en till! Har du bokat in freestyledebuten än? 🙂 Hoppas att jag kan komma o kolla =)

 4. Jonna & Svante:

  Kul att ni är igång ordentligt igen! Behöver också komma igång på riktigt, jag är lite segstartad. 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: