Kallt och blött

Jag började inte jobba förrän efter lunch idag, så planen var att träna med hundarna före frukost. Vaknade till ett kallt och blött väder, men efter en morgonpromenad i regnet var det bara att ladda med godis och hämta träningskorgen i bilen och förbereda inför dagens moment som var inkallning, fjärrdirigering och dirigeringsapportering.

Idag provade jag att kalla in Lhine ganska tyst, och hon missade belöningen när hon låg kvar på första inkallningen. Hon lyssnade väldigt noggrant sen, och satte full fart utan att ens snegla åt konorna. Dirigeringsapporteringen gick lite sisådär. Emellanåt vänder hon runt helt mot mittenapporten. Funderar på om jag ska plocka bort den några gånger, men sen snabbt lägga tillbaka den igen när Lhine vänt mot mitten några gånger och sett att det inte finns något intressant där.

Ställde konen närmare apporterna idag, och så fick Lhine ställa sig vid den själv. Hon ställer sig ju inte alls så där rakt som jag ställer henne framför apporterna. Det gick mycket smidigare att dirigera Lhine från konen efter att hon fått ställa sig där själv. Fler rätt och helt annat sug. I fjärren jobbade vi på skiftet stå -> sitt som gick fort och slarvigt i början, men Lhine kom snart på hur det var hon skulle göra för att få sin belöning.

Thyra fick också komma ut och träna. Testade att köra igenom vårat freestyleprogram med frukosten som externbelöning. Det gick verkligen inte bra. Thyra tänkte bara på mat, och inte alls på sin uppgift. Jag höll på att bli galen på henne, och dreglet bara forsade om henne. Ha, ha. Vet ju vad jag ska plocka fram den dagen Thyra känns omotiverad iallafall…

13 april, 2011 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: