Thyra, dagens hjälte

Usch, usch, usch.

Släppte hundarna i den lilla skogstussen som ligger några hundra meter härifrån. De fick röja runt i den orörda snön, och precis som vanligt så kallade jag in dem emellanåt.

Efter en inkallning dröjer Lhine väldigt länge, och det är helt tyst i skogen. Ropar några gånger till, men så kommer en otäck känsla över mig och jag får inse att Lhine är borta. Ser mig omkring och den lilla skogen blir bara större och större, och i den orörda snön är det spår överallt.

Försöker ropa med självförtroende i rösten, men till slut irrar jag omkring och skriker i ren panik. Thyra gillar inte situationen och håller sig en bit bakom mig. Jag vänder mig om, för att kolla så hon hänger med, och kommer då på att jag kan försöka ta henne till hjälp!

Kopplar upp Thyra och frågar ”Var är Lhine?” och ber henne leta. Thyra stretar iväg i kopplet direkt, och jag hänger med genom buskar och snår. Till slut så möter vi Lhine på traktorspåret som vi följde in i skogen. Hon är helt slut med blå(?) tunga och blödande tassar. Jag kastar mig över henne och storbölar ”Dumma hund, gör aldrig om det där!”. Sedan sitter vi där i snön en stund alla tre och lugnar ner oss innan vi går hem…

12 februari, 2011 | 15 kommentar »

15 kommentarer till “Thyra, dagens hjälte”

 1. Zandra, Lova & Lystra:

  Men ush så jobbigt! Vilken tur att allt gick bra och att du har en duktig spår hund! 🙂

 2. Caroline o. Lukas:

  Huamej va läskigt!
  En eloge till Thyra 🙂

 3. Jonna & Svante:

  Usch vad otäckt! Tur att du fick hjälp av Thyra!

 4. Sabine:

  Usch vad obehagligt, tur allt gick bra!

 5. Gunilla:

  Tur att ni hittade henne, annars hade jag kommit och hjälpt till att leta. Pussa på henne från mig.

 6. Sofie:

  Huga, obehagligt.!!!

 7. Johanna:

  Lilla lilla skitungen, inte skrämmas så! Duktiga bästa Thyra arbetsmyra!

 8. Sandra:

  Usch va otäckt! Men dyktiga mamma Thyra som hittade henne igen! Avskyr sånt där… Man blir så arg och så rädd 🙁

 9. Junitjej:

  Vad duktig Thyra var på att söka Lhine. Vilken tur att ni hittade henne! Vad hade hon råkat ut för?

 10. Junitjej:

  Nu har jag äntligen lagt till din blogg på Bloglovin. Nu är det ingen risk att jag missar att kommentera din trevliga blogg. Bra va?!

 11. Matilda:

  Duktiga Thyra!

 12. Jennie:

  Nej, det är för att mitt WP kraschade igår och allt försvann och jag glömt och backup, men ett plugin är installerat som gör backup åt mig.

 13. Jennie:

  Vad obehagligt. Tur ni hittade henne :).

 14. Mona:

  fy vad jobbigt, skönt att hon kom till rätta.
  man hinner bli så orolig.

 15. L, Inja & Fendi:

  Usch vad hemskt! Hur är det med Lhines tassar nu? Fendi lyckades skära upp båda extratrampdynorna häromdagen, blev blodbad och bandage.. 🙁

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: