Nyopererad Thyra

Det har nu hunnit gå 1 1/2 dygn sedan jag lämnade Thyra på Valla, och hittills har allt bara gått bra! Hoppas det fortsätter så.

Jag skulle lämna Thyra på Valla vid 07.30 igår, men tiden tickade iväg och det dröjde en halvtimme innan vi fick komma in på ett rum. Veterinären behövde vi dock inte vänta länge på, och det kändes väldigt bra när jag såg att det var Helene som klev in genom dörren. Det var hon som opererade Thyra när hon fick en hemsk mjölkstockning med varbölder för snart 4 år sedan.

Thyra visste nog vad som var på gång igår, och hade ingen lust att vifta på svansen varken åt sköterskan eller Helene. När jag lämnade över kopplet så följde Thyra snällt med och vände sig inte om och tittade efter mig en enda gång innan dörren stängdes. Det kändes lite skönt att hon ändå tyckte det var lite spännande att få följa med Helene.

Jag blev väldigt sen till jobbet, men det hade jag förvarnat om redan i fredags. Fast jag trodde ju inte att det skulle bli så många minuter som det blev… Det gjorde iallafall ingenting, och det blev en riktigt bra dag på jobbet igår! Lagom många hundar att rasta och tiden rusade förbi. De sista 40 minuterna blev lite jobbiga, men jag höll mig sysselsatt in i sista minuten innan det var dags att hämta Thyra!

Lenny och jag möttes på vägen så fick han ta med sig Lhine hem, och när jag var på väg hem med Thyra så ringde jag och bad honom stänga ut Lhine i köket så att Thyra skulle få lite lugn och ro. Thyra var väldigt groggy, gnällig och orolig ett tag igår eftermiddag. Hon visste inte riktigt var hon skulle ta vägen, så till slut bredde jag ut en filt åt henne i soffan och satte mig hos henne med laptopen i knäet. Då somnade hon och sov gott ett par timmar innan hon vaknade vid 19.30 och ville ha kvällsmat.

Under natten fick Thyra ha tratten på sig, och hon sov först ett par timmar bredvid mig i sängen innan hon hoppade ner på golvet. Trodde inte det skulle gå så bra med tratten som det gjort, men hon har tagit det lugnt och lyckats ta sig fram med den utan några jätteproblem. Idag har vi varit lediga och Thyra har sluppit ha tratten på sig. Det är inte många gånger hon har försökt slicka på operationssåret på magen, och att någon har grävt i ögonlocket verkar hon inte ha en aning om. Nu åker den strax på igen, och imorgon får hon stå ut med den på jobbet.

Operationssåret ser jättefint ut, men lite pyssel med det blir det på grund av vädret. Såret behöver ”bara” duschas av med vatten om det blivit smutsigt när Thyra varit ute, men vi vet ju allihopa att det inte alltid är så ”bara”. Jag har istället löst det så att jag köpt en flaska sårtvätt, och när Thyra ändå ligger och myser på rygg när jag torkar tassar, ben och mage så häller jag det på såret och baddar av.

Nu är det dags att ta på Thyra tratten och hoppa i säng! Klockan ringer 05.00.

1 februari, 2011 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Nyopererad Thyra”

  1. Dannielle:

    Hoppas hon kryar på sig ordentligt! Mitt hjärta ska opereras på fredag. 🙁

  2. Zandra, Lova & Lystra:

    Vad skönt att allt gått bra 🙂 Hoppas ”rehabliteringen” går lika bra. Krya på dig Thyra, från oss.

  3. Jonna & Svante:

    Vad skönt att allt gick bra!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: