Fritt följ

Igår var det äntligen dags för heldagskursen i momentet fritt följ! Förutom teori och två pass med enskild träning så fick vi även torrgå med kommendering. Av sex deltagare gick jag näst sist och hade hunnit få en massa att tänka på, men när det var min tur så försökte jag att gå som jag brukar… med noll koll på hur och var jag sätter mina fötter.

Det såg tydligen inte så tokigt ut, men jag kände själv att jag startade med olika ben efter halterna. Vid helt om i språng marsch så vände jag på två, men ska försöka nöta in att jag vänder på tre (och springer på fyra). Kanske inte så konstigt att varken Thyra eller Lhine hinner med? Fick även frågan om jag hade någon tanke med hur jag går, men det har jag såklart aldrig haft. Herregud, man kan väl inte tänka på allt… men det ska jag börja göra! Hi, hi.

På förmiddagen visade jag och Lhine upp vårat (så kallade) fria följ för Anders, som snabbt kom fram till att Lhine är (har blivit) störningskänslig. Hon hänger ju med vid sidan, men har även koll på allt annat runt omkring. Det vi måste jobba på är Lhines träningsmood, något som jag tidigare inte funderat så mycket på. Jag har iallafall inte använt det ordet förut, så det blev något nytt.

Jag fick några enkla tips och jobbade upp Lhine till rätt träningsmood, och vilket skillnad det blev! Lhine tappade såklart koncentrationen emellanåt, och tittade på annat medan hon gjorde en ingång exempelvis, men då fick jag jobba upp henne igen och prata med henne en liten bit innan det blev godis och bus. Där har vi lite att jobba på! Att Lhine blev störd av det runtomkring igår känns på sätt och vis väldigt bra, för nu har vi fått verktyg att använda oss av i störiga miljöer.

På eftermiddagen fick vi träna för Heléne, och då bad jag henne att titta på Lhines position. Som jag misstänkt ligger hon alldeles för långt fram. Vi provade två olika grejer som vi ska fortsätta att jobba med hemma. Först blev det starter, där jag fick sätta Lhine och sedan rätta mig efter henne. Det blev belöning när hon satt kvar, och inte  kröp fram i den gamla positionen, och så klickade Heléne i starten innan Lhine hann glida fram.

För att flytta bak positionen fick Lhine söka upp sidan bakifrån, och så fick jag försöka belöna henne längre bak. Det lät ju inte så svårt, men Lhine hade väldigt bråttom framåt så jag fick verkligen trycka tillbaka henne i början. Efter ett par repetitioner så samlade Lhine faktiskt ihop sig och började tänka till istället för att bara kasta sig fram. Jag tror att vi kommer få ordning på positionen ganska så snart, men vad konstigt det kommer kännas att ha henne längre bak.

De fem kurstimmarna bara svischade förbi, och jag känner mig riktigt taggad att börja om från början med detta tråkiga moment och göra det till ett roligt moment. Nu vet jag ju hur jag ska göra!

14 februari, 2011 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Fritt följ”

 1. Jonna & Svante:

  Lät som en riktigt bra kurs!

 2. Johanna & Max:

  Ett, två, tre –> Spring!! Det var en rolig med kall kurs :).

 3. Ingela:

  Det är kul med ff!!! Vad bra att du fick lite inspiration. Hoppas det hjälpte med att värdera belöningen efter prestation… lever!!! Mums!

 4. Anna & Juni:

  Kul med kurs! Fria följet skulle man ju kunna ta upp på kurs hur många gånger som helst! Helt klart ett svårt moment! Kul med många tips 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: