Veterinärbesök

Jag kommer inte ihåg av vilken anledning, men för ett tag sedan tog jag mig en titt i Thyras mun. Oj, så det såg ut. Sönderslagna tänder lite här och var. Det såg ut att kunna bli en dyr historia.

Igår fick jag äntligen arslet ur och ringde till Valla och bad om en tid för att få tänderna kontrollerade. Fick en tid redan idag, 18.00. Smidigt! Vi var där i god tid då jag helt hade missat att det var ”lördag” idag. På väg till Valla hade jag tänkt köpa ett par löparskor jag sett på Intersport i Norrköping, som var nedsatta ett par hundralappar, men jag klev in på Ikanohuset typ fem minuter för sent. Irriterande.

Trots att vi kom en halvtimme före bokad tid, så behövde vi inte vänta många minuter på varken på djursjukvårdare eller veterinär. Thyra fick såklart kliva upp på vågen, som visade 25.5! Det blev som en chock för ögonen. Länge sen hon vägde så mycket, och så mycket ska hon inte väga. Hon både känns och ser lagom ut, men den dagen pälsen är tillbaka kommer hon se tjock ut.

Hade turen att vi fick Björn, som känner igen både mig, mamma och hundarna. Hans kommentar var också ”Oj!” när han tittade in i Thyras mun. ”Här var det avslagna tänder lite här och var”. Han undrade om Thyra åt mycket pinnar och sånt ute, men jag sa att vi förmodligen haft sönder flera av tänderna tillsammans med lite hårdhänt lydnadsträning.

Björn gick igenom tänderna noga, och tryckte på alla skadade tänder för att se om Thyra visade någon smärta. Samtidigt som han grävde i munnen på henne, så fick hon beröm för hur lättundersökt hon var. Björn tyckte inte att det behövdes göras något åt tänderna, då han inte kunde se några tecken på smärta och tandköttet såg fint ut.

Jag passade på att få Thyras tandintyg uppdaterat, och kom även ihåg att fråga hur det inte ska se ut i munnen och vilka tecken Thyra kommer visa om hon får ont i tänderna. Tandköttet ska inte vara rött och irriterat runt tänderna, och eftersom att Björn vet att jag tränar och tävlar med Thyra, så sa han att den dagen jag märker att Thyra inte greppar som vanligt eller bär snett – då är det något som gör ont.

Det blev ingen dyr historia, och vi kanske kan börja kampa med lite mjukare saker än trä- och metallapporter för att spara på tänderna…

5 januari, 2011 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Veterinärbesök”

 1. Jonna & Svante:

  Vad skönt att det inte var någon fara än så länge, förhoppningsvis får hon inte ont i framtiden heller!

 2. Nikita - Hundra hundar och annat trams!:

  Sjukt skönt att det inte var någon fara! Tandvård är ju tyvärr allt som oftast en riktigt dyr historia.

  Apport låter kul, jag funderar på att börja med det då min kille verkligen tycker om att bära på saker. Så varför inte göra det till en arbetsuppgift? 🙂 Tycker du att det är roligt att träna apport? Och är det svårt?

  (Nybörjarfrågor, jag vet. Men bäst att fråga för mycket än för lite!)

 3. Anna & Juni:

  Skönt att det inte var något som behövde åtgärdas! Haha, vad gör du under lydnadsträningen egentigen 😉

 4. Nikita - Hundra hundar och annat trams!:

  Sv: Åh, roligt med hunddagis! Själv passar jag vänner och bekantas hundar under dagarna. 🙂 Så det här stället börjar mer likna hunddagis än hem faktiskt, haha!

  Casper är ett år gammal. Han har inga problem att lämna saker till mig då han gärna visar upp vad han har i munnen och delar med sig. (Förutom till andra hundar, då piper han iväg fort som attan med sin skatt…) Koppel, böcker, pinnar, bollar, kuddar, täcken och allt möjligt har fått diverse resor genom Linköping och lägenheten 🙂 Och då har vi inte ens haft honom en vecka!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: