Tvätt- och städhjälp

Nytt år, nya tag och nya trick!

Med en liten smygstart i torsdags så har Thyra och Lhine fått fortsätta träna på sina nya trick nu ikväll. Thyra ska lära sig att stoppa in tvätt i tvättmaskinen och Lhine ska lära sig att städa.

Thyras träning började ganska trögt, och det var inte lätt att belöna vid precis rätt tillfälle när jag varit duktig och slarvat bort klickern. Men i torsdags lyckades jag ändå komma så långt att Thyra stoppade in huvudet i tvättmaskinen, och även provade att stoppa in både ett och två framben också.

Idag repeterade vi det några gånger innan jag plockade fram husses ihoprullade sockar. Thyra tog dom glatt i munnen, men sen var det liksom stopp bra länge. Hon höll kvar länge, spottade ut dom, grävde på dom och blängde på mig med ivrigt viftande svans. Provade då istället att lägga sockarna på kanten av hålet, så Thyra fick plocka upp dom därifrån. Det gick mycket bättre, och till slut hade vi lyckats vända på det så att Thyra släppte dom på kanten… flera gånger i rad!

Det känns som att det går lite lättare att lära Lhine att städa, även om hon inte är helt pricksäker. Efter att jag gett henne en leksak och hållt en kartong under henne, och hon fått några godbitar efter att hon tröttnat och släppt leksaken i kartongen så fattade hon snabbt vad som skulle göras. Så nu står kartongen på golvet och hon kan plocka upp leksaken från golvet och lägga den i kartongen.

Emellanåt slår det slint i skallen på Lhine, och hon bjuder på fina fjärrskiften med leksaken i munnen… Gullehund.

1 januari, 2011 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Tvätt- och städhjälp”

 1. Zandra, Lova & Lystra:

  Åh va roligt! 🙂 Bra när hundarna kan hjälpa till hemma ju. Spela in ett filmklipp, så vi få se tjejerna.

 2. Nina:

  Hejsan! Önskar dig en god forts på 2011. Vad kul att det kan hjälpa till med tvätt o städning varefter. Skickar mina till dig på lite träning 😀 det skulle behövas. Hoppas allt är bra med er och att provet visar normalt.
  En fråga bara, varför rakade du ner Tyra??? är bara nyfiken av mig.
  Ska du till goldenklubbens uts den sista januari???
  Ha det gott

 3. Nina:

  Jag igen, glömde visst bort H i Thyra 🙂

 4. Nina:

  Kul! då ses vi där. Har anm Doris, Tingeling och Lia om hon har päls kvar vill säga 🙂 Ha det gott

 5. Jonna & Svante:

  Smart med trix som gör annan nytta än bara att vara roliga! 🙂

 6. Anna & Juni:

  Haha! Ja, Juni plockar ju ur tvättmaskinen och levererar till tvättstället. Lättare än iplocket kan jag tänka mig. Men jäkligt skönt nu när man är van vid det 🙂 Ibland ligger det stutstvätthögar på badrumsgolvet och hon har iaf blivit duktig på att bara hämta den tvätt som är fuktig!

 7. Annika:

  Lycka till med dina nya hemhjälpare. Kanske du kan ansöka om RUTavdrag för dem sen när de kommit igång ordentligt med städ och tvätt ;-))
  Har tre som skulle behöva lära sig dammsuga! 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: