SSRK Hammarö

Efter mycket velande fram och tillbaka så blev det igår eftermiddag bestämt att jag och mamma skulle försöka ta oss till Hammarö med Lhine och Virus idag, om det inte snöade för mycket. Många timmar i bil blev det, och med facit i handen så kunde vi haft sovmorgon istället för att gå upp vid tre-halv fyra…

Lhine och Virus gjorde varsin klassdebut i jaktklass respektive veteranklass. Jag var jättenervös när jag skulle in med Lhine. Det var till och med så att mamma såg det. Lite utställningsträning hade inte skadat, för rörelserna blev inte helt okej. Jag tog mig inte tid att samla ihop Lhine, som fick ett både kort och underställt steg bak.

Lhine fick iallafall ett 1:a pris och vann klassen, utan CK. Det som vi så gärna ville ha! Vi fick en kort muntlig kritik, och det var något höga haser och rörelserna bak som gjorde att hon inte fick CK. Funderar så klart på om det var mitt fel som slarvade i ringen… Men, men. Vi var inte de enda som blev utan CK idag om jag säger så. De fina öppenklasshanarna hade alla något detaljfel (ex. något kort rygg, lite stora tassar…), så de blev utan CK allihopa(!).

”Välmusklade lår” dikterade domaren när hon kände igenom Lhine, vilket gjorde mig lite glatt överraskad med tanke på att hon har gått i koppel ett bra tag nu. Den meningen går dock inte att hitta i kritiken, fast att den ska stå där!

Virus som inte blivit utställd på tre år showade för fullt i ringen. Hon kom minsann ihåg hur man sköter sig i en utställningsring. (Hmm… Borde nog träna med Lhine likadant som jag gjort med mammas hundar). Hon fick bara bra kritik och domaren verkade gilla henne. Virus blev placerad som nummer två, med HP. Kändes lite snopet, och ännu mera snopet när vi sen läste kritiken.

Som sagt. Ingen toppendag, men det kan ju inte gå lika bra jämt.

5 december, 2010 | 5 kommentar »

5 kommentarer till “SSRK Hammarö”

 1. Jenny:

  Vi stannade inte tills tikarna var klara som du kanske märkte 🙂 Vem fick tikcertet och vilka stog BIR och BIM?

 2. Anna&Trion:

  Äh, man kan inte ligga på topp jämt! 😉

  Men kul ändå att du fick bra kritik och ”välmuskade lår” =) Skönt att höra när du haft henne under koppellag..

  Bryt ihop och kom igen! Det brukar jag göra! =) Ludde hittade inte rutan idag – så jag hade också kunnat ta sovmorgon. Eller ja, han HITTADE rutan, men den var omöjlig att komma in i… hehe, det var sågspån runt – som en barriär. Helmysko tyckte Ludde 😉

 3. Annelie:

  Grattis till bra placeringar, kunde ju blivit bättre som du skriver, men det kunde ju även gått sämre….
  Kram

 4. Carin:

  grattis!

 5. Ingela, Zeb, Indy:

  Grattis grattis även om du inte är helt nöjd! =)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: