Hundar på rymmen

Husse: Gå och kissa! Gå och kissa! Kiss, kiss!

Thyra: Fan vad du tjatar, nu drar jag!

Lhine: Mamma, mamma! Vänta på mig!

Husse: Nejje! Thyra stanna! Thyra och Lhine kommer hit! Kom hit!

Så lät det i natt när Lenny släppte ut hundarna på uteplatsen för att de skulle få chansen att kissa innan han skulle gå och lägga sig. Utgången är genom vårat sovrum, så jag låg under täcket och fnissade och tänkte att det var bäst att inte lägga sig i.

Ut mot gångbanan har vi ordentligt trästaket, men till vänster mot grannen och till höger mot ingången till porten så är det häckar som avgränsar vår uteplats. Mot grannens uteplats har jag ställt upp lite kompostgaller provisoriskt, då den häcken är så gles att Lhine har råkat kliva igenom, men den andra häcken har varit tillräckligt tät för att hålla Lhine på rätt sida. En häck är ju dock inget att lita på, så hon har ju aldrig fått vara ensam ute utan att jag eller Lenny haft koll på henne.

Thyra har totalt missat att häcken ska signalera ett stopp! Hon bara slingrar sig genom häcken och fortsätter helt obekymrat ut på den stora gräsplanen som ligger utanför uteplatserna…

… så idag blev det en tur till Jula för att köpa kompostgaller och några järnstänger att banka ner i marken och fästa gallrena i. Såg att det fanns rejäla stolpar som man ska fästa kompostgallrena i, men de kändes lite onödigt dyra ifall att min idé med järnstänger skulle fungera. Under eftermiddagen blev det att snygga till häcken och sätta upp kompostgallerstaketet, och min idé fungerade! Thyra blev inte helt nöjd när hon insåg att hon inte längre kan smita ut genom häcken…

Ska åka till Jula och köpa tre järnstänger till någon dag, så vi kan sätta upp ett lika tjusigt kompostgallerstaket mot grannens uteplats också. Kompostgaller is the shit!

17 oktober, 2010 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Hundar på rymmen”

  1. Linda,Minus,Olle:

    Det är alltid bra att ha ett gäng hemma 🙂

  2. Sandra, Dyrka & Yra:

    Hahaha, inte lätt att vara husse alla dagar 😛 Joel ser fram emot den dagen töserna tar honom på lika stort allvar som de ser mig. Han kämpar, det gör han! Men töserna är inte lika övertygade alla gånger 🙂 Kompostgaller är för övrigt en hundägares bästa vän! Man kan aldrig ha för mycket av det 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: