Årets första lydnadstävling


Lydnadssystrarna Ingrid och Thyra.

Igår var jag och Thyra efteranmälda till lydnadsprov på hemmaklubben, Norrköping BK. Tävlingen blev ingen succé direkt, och Thyra måste nog ha varit gårdagens mest ojämna hund. Det blev ett 1:a pris, men chansen att ta SM-poäng försvann när Thyra traskade lite lugnt genom inkallningen, efter att först bara ha lyft lite på huvudet och undrat om jag ville något när jag ropade på henne första gången. Nej, Thyra insats igår var inte mycket att ha. Känner mig dock rätt nöjd med min egen insats faktiskt, som inte lät mig påverkas av Thyras halvtaskiga inställning.

Gruppmomenten är jag nöjd med, trots att Thyra rättat till sig och verkligen satt sig på rumpan under sittande i grupp. Fria följet kändes riktigt bra. Vi har slipat på det mesta, och igår kände jag verkligen att det gett resultat. Dumrutan kändes också bra, men tyvärr så satte sig inte Thyra på sättandet. Sen så kom då gårdagens stora flopp, inkallningen. Kort och gott så finns det inget bra att säga om det momentet. Rutan var inte heller någon höjdare. Dåligt tempo och så såg Thyra väldigt osäker ut när hon började närma sig rutan. Även inkallningen från rutan hade dåligt tempo.

Sen efter halva programmet så slog Thyra om. Många hade problem med dirigeringsapporteringen, då det bara var mitten som syntes, men Thyra hon drog iväg med full fart i perfekt vinkel direkt och fick syn på rätt apport halvvägs ut. Metallapporteringen var kanon, och lagom till vittringsapporteringen så var Thyra övertänd. Viskade ”Sök apport…”, och Thyra bara flög iväg. Fin analys av pinnarna, men så var hon tvungen att dubbelkolla och gå över rätt pinne en gång. Fjärren, som jag alltid brukar säga är så himla bra, blev inte så bra. Thyra försökte fuska och var väldigt luftig vid läggandet så att jag fick ge dubbelkommando. 

Sittande i grupp 9 Orolig
Platsliggning 10
Fritt följ 8.5 Pendlar
Dumrutan 7 Sitter ej
Inkallning 5 Tempo, många kommandon
Rutan 8 Tempo
Dirigeringsapportering 9.5
Metallapportering 10
Vittringsapportering 9.5
Fjärrdirigering 8 Dk

Resultatet blev ett 1:a pris med 264.5 poäng, och 5:e placering.

Som sagt så var inte våra minuter inne på lydnadsplanen så mycket att hurra för, men jag fick känna stor glädje ändå. Mamma och Ingrid debuterade nämnligen i lydnadsklass I, och fick trots en nolla på hoppet ihop 168.5 poäng! Om jag inte minns helt fel så var deras serie 10, 10, 7.5, 10, 9.5, 10, 10, 0, 10. Duktiga lilla Ingrid.

14 maj, 2010 | 12 kommentar »

12 kommentarer till “Årets första lydnadstävling”

 1. Nettan:

  Vi ska snart iväg och köra 5 plankor.Tack för igår.

 2. Annelie & Martin:

  Grattis till ännu en etta i eliten! Härligt att lille syster tog ett 1:a pris i debuten!

 3. Linda,Olle,Minus:

  Ni har väl precis kommit igång med träningen efter en svacka väl? Grattis till 1a priset o till duktiga mamma o Ingrid oxå:)

 4. Mattias:

  Det kommer när du får kontenuitet i träningen ska du se 🙂 Det ska ju inte vara som bäst förrän på SM 😉

  /Mattias, Peppe & Hero

 5. Carin, Cosmos & Joker:

  Grattis 🙂

 6. sofie:

  Grattis till förstapris, till både dig och din mamma!:)

 7. Maria, Rocky & Malte:

  Stort grattis till första priset! Inte visste väl jag att Ingrid skulle ut & tävla, måste genast in & gratta din mamma 🙂

 8. Johanna & Max:

  Grattis!

 9. Jo, Hilda & Edda:

  Kul att ni är på G igen!

 10. Anna&Trion:

  Grattis till 1:a priset! Synd på SM-poängen, men man kan väl inte alltid ligg på topp 😉

  Stort grattis till din mamma och Ingrid också! 🙂 ingen dålig poängserie! 🙂

 11. Maggan & CO:

  Hehe… nä, inte helt rättvis. Men det hade varit värre om vi fått fullt och nån annan med samma miss fått avdrag för det. 😉
  Men vad drog han 0,5p för på er då..?! Hmm… han kanske trodde att de ska gå rakt fram först och sen vika 90 grader. *s*
  Jag tycker Trubs Z-ruta skulle fått 12p, den var mkt mer avancerad än en vanlig! :p 😉

 12. Thina o hundarna:

  Detta har jag missat. Grattis till ännu ett 1a pris till samlingen. Bra uppvärming inför SM det är då ni ska vara som bäst. Sm poäng till 2011 hinner ni samla på er.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: