Apporteringsträning

Idag har jag och mamma tränat lite apportering tillsammans. Ska strax iväg, så det blir bara en kort blogg.

Thyra fick bara hämta en apport, som jag inte ens visste om vi skulle reda ut direkt. När jag skulle över till andra sidan av kanalen som vi tränade vid, så plockade jag med mig en trut som jag sen ville testa och se om jag kunde dirigera över Thyra till. Det blev lite fel först, när Thyra gick i vattnet innan jag liksom var klar med mina instruktioner. Tog tillbaka henne och talade om att hon skulle simma rakt över vattnet. Hon gick i, simmade rakt över, gick upp på andra sidan. När hon var på väg upp så började jag blåsa söksignal. Thyra satte på näsan, hittade truten och stod där sen på andra sidan kanalen med truten i munnen och såg helt överlycklig ut! När hon simmat tillbaka och lämnat truten till mig blev det godiskalas och bollek!

Lhine fick en lång dirigering på land, som blev lite klurig. Vägen ut korsades av ett dike, och när Lhine hoppat över det hamnade hon ur kurs. Jag ville ändå ha med det där hoppet över diket, och när jag gav ett extra ut-kommando precis när Lhine skulle hoppa över så löste vi det. Vid vattnet sen fick Lhine ett par enkelmarkeringar. Inga konstigheter med dom, utan full koncentration, full fart och fina avlämningar i handen. Bad sen att mamma skulle kasta en dummie en liten bit åt sidan på land. Lhine var helt med på noterna och tyckte inte alls att det var något konstigt med att simma över till andra sidan kanalen och hämta en apport.

Jag var väldigt nöjd med mina flickor efter träningen!

6 maj, 2010 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Apporteringsträning”

  1. Carin, Cosmos & Joker:

    förstår att du är nöjd med flickorna efter träningen. Det är så härligt när det flyter på 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: