Otäck upplevelse i snön

Solen skiner här idag, och för ett par timmar sen kändes strålande sol och massvis med snö som en underbar kombination. Just nu känns inte snön så underbar längre.

Vid 9-tiden packade jag in hundar och kamera i bilen och åkte bort till Himmelstalund för att ta en långpromenad i det härliga vädret. Solen värmde ordentligt, så jag behövde inte ens ha vantarna på mig. Skönt! Thyra höll sig mest på promenadvägen, medan Lhine kämpade sig fram genom snön. Ett par gånger ställde sig Lhine och tittade längtande ut över Motala ström. Jag ville absolut inte ha ner henne i det kalla vattnet, så vid kanten till branten som går ner till strömmen var det stopp, inkallning och en massa beröm när hon tagit sig tillbaka till mig genom snön.

Sen tar Lhines badlängtan över. Hon står och tittar ner mot strömmen, och rör sig inte ur fläcken när jag ropar på henne. Ett par änder kvackar nere i strömmen och retningen blir helt enkelt för stor. Jag vrålar att Lhine ska stanna, men hon försvinner ner för branten. Jag står uppe på promenadvägen, 20-30 meter från brantens kant, sätter Thyra uppe på en snödriva och börjar sedan kliva fram genom den lårhöga snön.

När jag närmar mig kanten så kan jag varken se eller höra Lhine. Ropar och ropar, ingen Lhine. Då har Lhine stått rakt nedanför mig och försökt ta sig upp, men snön har skapat ett stup så att jag inte kan se henne. Tack och lov är Lhine smart och travar bort lite till vänster om mig, och försöker ta sig upp samma väg som hon kom. Jag hejjar och hejjar på henne, men hon kommer inte över kanten. Den lutar liksom ut över henne. Jag vågar inte gå längre fram, för då ramlar säkert jag ner till henne – och då är vi två stycken som inte kan ta oss upp.

Lhine ger upp och springer ner till vatten. Jag får panik och skriker rakt ut. Det såg inte ut att vara så mycket is, men usch, tänk om hon skulle hoppa i och sen inte komma upp! Skulle hon ens orka försöka ta sig upp till mig efter ett bad? Fortsätter att ropa på Lhine, som försöker att ta sig upp under mig igen, och sen står hon bara där. Försöker locka tillbaka henne åt vänster, men hon bara står där. Jag har sett mig omkring emellanåt, men självklart har det inte kommit och gått en enda person uppe på promenadvägen. Precis när jag känner att jag börjar få panik och tänker pulsa bort till jackan, som jag slängt av mig några meter bort, för att hämta mobilen och ringa 112, så kommer det en skidåkare!

Vinkar åt honom och ropar frågande om han kan komma och hjälpa mig att få upp min hund. Först hjälps vi åt att ropa och locka på Lhine så hon tar sig åt vänster. Med sina näst sista krafter kämpar Lhine sedan som ett djur för att ta upp genom snön medan killen slår bort snön framför Lhine med sin ena skidstav. Det är nära, men inte tillräckligt nära att hon tar sig upp själv, så nu när jag har sällskap kasar jag ner en bit och sträcker fram armarna för att nå Lhine. Hon har tagit sig upp så att jag når nosen på henne, och när hon börjar jobba igen lutar jag mig fram lite till och får tag i hennes kinder. Sen tar jag i för kung och fosterland och drar upp henne i kinderna med mina fingrar.

Fy fan så skönt det var när hon äntligen kom upp över kanten!


Sötnöten, ungefär en timme innan hon smet ner till strömmen.

24 februari, 2010 | 20 kommentar »

20 kommentarer till “Otäck upplevelse i snön”

 1. Lovisa, Inja & Fendi:

  Ååh fy fan vilken skräck! Blir tårögd och får kalla kårar bara av att läsa (minns hur det var när Fendi försvann 13 veckor gammal och jag trodde att hon ramlat ner för en slänt och genom isen), vilken undetbar tur att det löste sig.. Phuu..

 2. Sandra:

  Uscha vilken grej!! Har inte Lhine varit med om tillräckligt på sistone med foderöverkonsumtion och så? Tur att allt gick bra och att du fick hjälp av den snälla skidåkaren!!

 3. Gunela:

  Vilken fruktansvärd upplevelse!
  Att känna sig maktlös och veta hur nära, men ändå långt borta. Har själv upplevt liknande (-85 och -91)- och känslan finns ff, trots att det gick bra även då.
  Hoppas att du hämtat dig lite nu!

 4. Maria:

  Åh nej vad otäckt! Förstår paniken du måste känt. Vilken tur att det slutade bra tillslut men fy vad läskigt det måste varit.

 5. Hanna:

  Det är det som är så hemskt med vinter & is. Blanda det med vattenpassionerade hundar och det blir inte bra. Tur att det blev ett luckligt slut.

 6. Thina o hundarna:

  fy så hemskt. Tur det fanns någon i närheten som kunde hjälpa dej. Vilken panik både för dej o hund. Hoppas ni har hämtat er bägge.

 7. Nora:

  Usch! Jösses vilken panik, tur att hon kom upp till sist!

 8. Angelica:

  Usch vad otäckt. Ibland kan deras intresse för vatten vara lite skrämmande. Skönt att du fick upp henne igen!

 9. Johanna och Sting:

  Usch har gåshud över hela kroppen! Tur att det finns medmänniskor som hjälper en!! Stor varm kram till er båda!

 10. Carro, Viggo & Lando:

  🙁 Fick lite ångest när jag läste det. Tur att det gick bra!!

 11. Johanna, Hilda & Edda:

  Usch va obehagligt! Skönt att det gick bra och va bra att en snäll skidåkare kom o hjälpte! Oanade krafter får man när dom behövs!

 12. Elin me grabbar:

  Nu har du fått mig att böla igen….. Skönt att de gick bra.*kram*

 13. Sofie:

  Fy och ush! Tur att det slutade väl iaf men jäkla obehagligt!

 14. Natalie R:

  Men fy!! Vilken himla tur att det löste sig i alla fall, även om det inte alls lät vidare roligt att tvingas lyfta henne i kinderna!

  Jag ska försöka slänga ihop en beskrivning över hur man använder makron ikväll. Även om det är plättlätt så är det lite svårare att förklara nämligen utan att använda bilder… Så jag återkommer i frågan 🙂

 15. Annelie & Martin:

  Fy attan vad hemskt, tur att det finns vänliga människor där ute! Ha det bäst och ta hand om er! Kramen

 16. Ida,Tuva & Tissla:

  Fy tusan vad otäckt, förstår att du fick panik. Tur att det löste sig mha skidåkaren.

 17. Maria:

  Fy så hemskt! Skönt att det gick bra till slut.

 18. Carina Freckles:

  Vilken tur att de slutade väl, hade en valpköpare som misste sina två welshar 7 och 9 år på exakt samma sätt, de drogs ned i strömmen och tog sig inte upp

 19. Sandra, Dyrka & Yra:

  Men fy vilken obehaglig upplevelse :S Vilken tur att du fick hjälp och att allting löste sig bra! Förstår verkligen att du fick panik, usch vilken mardröm…

 20. Maria:

  Vilken jäkla tur iallafall att hon inte for ner i vattnet! Det är min stora skräck att hundarna ska gå genom isen :/

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: