Vi åker inte till VM i Bratislava

För ungefär en halvtimme sen ringde Lotta Linusson, och vi blev inte uttagna till landslaget den här gången. Jag kände ju att det var kört redan efter SM, men ändå kändes det trist att få det bekräftat. Jag hade ju gärna haft fel.

Nu är inte rankinglistan uppdaterad än med gårdagens poäng, men jag tror att jag och Thyra slutade på en 6:e plats. Hade placeringarna på rankinglistan avgjort vilka ekipage som får representera Sverige på VM, så hade det räckt till den sista ordinarie platsen i landslaget. Det känns rätt häftigt!

På långa vägar har jag fått höra att landslagsledningen tar ut fyra ekipage från rankinglistan och två ekipage från talanggruppen, men det kan ju inte stämma. Det låter ju väldigt orättvist, eftersom att man inte kunde söka till talanggruppen om man tävlat lydnad i längre än 1 år. Alla vi på rankinglistan har ju fått åka nästan halva Sverige runt för att slåss om poängen. Nej, det måste ha varit någon som hört fel och sedan har historien ändrats på vägen.

Eftersom att jag har varit på alla rankingtävlingar och sett alla ekipage, så tänkte jag dela med mig av min gissning på hur landslaget under VM 2009 kommer ser ut:

Berit Sjöberg – Nico
Lillemor Edström – Krollie
Lena Andersson – Atlas
Anders Svensson – Oki
Diana Ljungström – Zakk
Maria Hagström – Ylle
Mona Kjernholm – Marvin

Om jag inte nämnt det förut, så var det Anders Svensson med Oki som förra hösten frågade om inte jag och Thyra skulle satsa mot landslaget. Själv hade jag inte haft en tanke på det, men sen tänkte jag att det kunde ju vara en kul grej. Det har verkligen varit en kul grej, med välarrangerade tävlingar där stämningen varit på topp runt ringarna. Att det är samma gäng som åker runt på dom här tävlingarna ger en väldigt speciell och härlig känsla. Det går inte alls att jämföra med en vanlig klubbtävling.

När jag bestämde mig för att jag och Thyra skulle vara med på den här omgångens alla rankingtävlingar trodde jag inte att våra prestationer skulle räcka så långt som dom gjorde. Med en 6:e plats på rankinglistan har Thyra ännu en gång visat vilken bra hund hon är. Vi är uppe och petar bland Sveriges bästa lydnadsekipage!

10 augusti, 2009 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Vi åker inte till VM i Bratislava”

 1. Nina:

  Grattis till gårdagens prestation i värmen 🙂 Tror nog alla hundar känner av värmen mer el mindre. Klart ni är där och petar, nästa gång är ni med.
  Du och Thyra är jätte duktiga ihop och det kommer du och Lhine oxå vara.
  Har gått igenom alla sidor nu och bloggen blev jätte bra.
  Ha det

 2. Angelica:

  Tycker ni gjort ett kanon jobb! Du ska vara nöjd över era topp prestationer.
  Landslaget nästa år kanske ? 😉
  Kramis

 3. Åsa o Lovis:

  Härligt! Hon är ju dessutom ung fortfarande, Thyra. Det är bara att söka igen nästa år!

 4. Sara:

  Vilken jätte prestation 🙂
  Jag tror både historien är fel och ändrad på vägen talanggruppen leder inte till ”gratis platser” i landslaget utan alla för kämpa lika mycket men vem vet jag kan ha fel..

 5. Mattias, Kixs, Peppe & Hero:

  Det gåt nya tåg eftersom landslaget inte är statiskt! Nu är det bara att ladda för nästa mästerskap och lägga upp nya strategier. De fyra första patserna på rankinglista är garanterade i laget sedan tar ledningen ut två till som i princip skulle kunna vara vem som helst. Även någon i talanggruppen. Nu tror jag inte så blir fallet utan om de håller denna strategi blir det bara ekipage från rankinglistan förutom Berit som kommer med i form av svensk mästare! Lycka till under hösten, kanske ses vi på någon tävling där ute!? Ha det

  /Hälsningar från Vingåker

 6. Kattis:

  Nu var det ett tag sedan jag var in på er kanonfina sida…

  Måste bara få berömma dig, för att du och hundarna är så jämarns duktiga! Tycker det är kalasläckert att du visar att en Golden är så suverän i lydnad att den tillhör gräddan av eliten! (Fastän det då inte räckte hela veägen denna gång, men ack så nära). 😀 Hejja hejja!

  Vänliga hälsningar från norr…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: