Nu eller aldrig

Jag har börjat bli lite trött på att Thyra inte vill komma igång och löpa, så idag efter att jag slocknat en stund på eftermiddagen så åkte jag och hundarna ut till Hälla i hopp om att Thyra skulle få lite inspiration till att börja löpa. Först fick hon träffa the big boss – mormor Kornet, och sen fick lilla Ingrid komma ut också. Alla mammas tikar löper nu, och svepte in dofterna gjorde Thyra iallafall för efter ett par minuter var hon alldeles vit runt nosen och dreglet hängde i mungiporna.

När vi ändå var ute på landet passade jag på att lägga ett spår åt Lhine, och under liggtiden tog vi en liten skogspromenad och letade efter blåbär. Ris fanns det gott om, men det fanns varken blad eller bär på dom! Medan jag och Lhine var ute på vårat äventyr fick Thyra sitta i vardagsrummet tillsammans med alla löptikarna, och  börjar hon inte löpa inom de närmsta dagarna så kommer hon nog aldrig börja löpa.

Lhines spår blev ungefär 450 steg långt, med tre vinklar, tre pinnar och slutpinne. Sist vi spårade hade Lhine alldeles för bråttom och slarvade, så nu har hon inte fått spåra på ett tag. Kommer inte ihåg exakt, men det är minst två veckor sen sist. Idag var hon jätteduktig! Det var väldigt bekvämt att gå bakom henne och bara följa med. Hon gick fint mitt i mina spår, och för första gången tog hon sig även tid att äta upp belöningen som jag lagt på två ställen på varje sträcka.

I första vinkeln ringade hon lite grann, den andra var klockren, och sen vid tredje och sista vinkeln ringade hon ganska stort. Efter två vänstervinklar blev det tydligen klurigt med en högervinkel. Jag behövde dock inte gå in och hjälpa henne något, utan hon redde ut vinkeln själv ganska snabbt. Kände mig väldigt nöjd när vi gick tillbaka till bilen!

Strax efter 20-tiden åkte jag och hundarna hemåt, och ute på E22:an klev det upp två älgar ur diket på vänster sida om vägen. Jag hann tack och lov se dom i ganska god tid, men det fick bli en kraftig inbromsning för jag körde ju ändå i 100km/h. Satte på varningsblinkersen och sen satt jag där och tittade när de stora djuren klev över vägen och sedan galopperade iväg över fältet.

I morgon blir det lite lydnad på förmiddagen, och sen på eftermiddagen är vi ett gäng som ska till Smultronstället. Det kommer nog bli en bra dag, och jag vet precis vilken glass jag ska ha.

25 augusti, 2009 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Nu eller aldrig”

 1. Johanna och Sting:

  Hoppas att vädret vänder!!

 2. Carin:

  Hoppas att hon kommer igång snsrt med löpet. Kul att träningen med Lhine går så bra. Glass i det här vädret är inte så kul, hoppas att det klarnar upp snart.

 3. Catherine:

  Halloj på er
  ush är dålig på att lämna kommentarer, blir att man läser sen dyker det upp något annat ;=)Härligt träningspass!
  Hi hi den eviga väntan först väntar man på löpet sen väntar man på om man kan se att det har blivit något sen väntar man på valparna:D Är långa 9 veckor i det fallet:D Hoppas att Thyra börjar löpa så ni får lite valpisar.

 4. Karolina & Ravelli:

  Vilken tur att du hann se Älgarna inte alla gör det, sambon körde rakt in i en och fick tyvärr avliva den. =(

 5. Angelica:

  Håller tummarna för att löpet sätter igång snart.
  Jag har också planerat in lydnadspass imorgon , men hemma på gården då 😉
  Kramis

 6. Johanna, Hilda & Edda:

  Imorgon kommer Thyra börja löpa 😉

 7. Nina:

  Härligt att spåret gick galant med Lhine 😀 Thyra kommer nog igång om ett par dar.
  Ha det

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: