Lydnadsträning

Det blev ordentliga träningspass med hundarna på brukshundklubben nu under eftermiddagen.

Lhine och jag körde igenom nästan alla elitmomenten, men stod över fjärren då vi inte tränat den på länge. Fria följet kändes väldigt bra attitydsmässigt, men det kändes som att Lhine plogade lite grann och Thina tyckte att hon gick för långt fram också. Jag har ju börjat gå i en ny takt, och försöker även ha en bättre hållning, så det kanske spelade stor roll. Det är bara för oss båda att vänja in oss.

Dumrutan strulade lite grann först, men sen när jag var tydligare så gick det mycket, mycket bättre! Inkallningen var helt okej. Lite segt tempo, lite segt ställande och lite segt läggande. 8-8.5 poäng på tävling, så egentligen inte så mycket att klaga på förutom att reaktionerna i allt kunde vara snabbare. Rutan skulle bli spännande, men den fungerade faktiskt okej. Bra tempo till konen, sen gick hon lite snett tillbaka mot dumrutan, men kom på sig själv och vek av mot rutan istället. Hon gick in från fel håll och ställde sig vid en kon…

Dirigeringsapporteringen gick inget vidare. Första gången någon annan lagt ut apporterna, så Lhine hade noll koll på vad som förväntades av henne. När jag till slut fick Lhine att lyssna på vad jag sa, istället för att se sig vilt omkring så gick hon på rätt apport. Hopp över hinder gick bra, och likaså vittringsapporteringen. Hon kom på rätt pinne direkt, och tog den direkt istället för att nosa vidare och göra en dubbelkoll.

Lhine höll ihop bra genom programmet, men behöver mera tävlingsmässig träning.

Thyra fick börja med en massa fritt följ. Det kändes som om Thyra köpte min nya gångstil väldigt bra, för exempelvis så galopperade hon i språngmarschen istället för att trava som hon brukar. Sättandena var mycket snabbare också, och hon var snabbare vid stegförflyttningarna och vändningarna på stället. Det var riktigt kul att träna fritt följ med henne idag!

Sedan blev det några inkallningar. Thyra var något taggad och låst på belöningen, så hon stannade eller satte sig på läggandet några gånger innan det blev rätt. Efter det fortsatte vi med rutan, där jag försökte vräka iväg en boll precis innan Thyra stannade i rutan, vilket inte lyckades förrän på typ femte, sjätte försöket. Thyra vände nämnligen runt lagom till att bollen for över hennes huvud, men på sista skicket hade hon fattat att det skulle komma en boll flygande.

Avslutningsvis blev det dirigeringsapportering, där Thyra visade att hon kan själv. Hon sprang fram till konen, och utan att ens vända upp mot mig så sprang hon vidare mot rätt apport. Vet inte om hon skulle stila lite för Thina…

24 augusti, 2009 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Lydnadsträning”

  1. Nina:

    Kul att träningen gick bra med båda tjejerna. Här har lillfia glömt bort vad rutan är för något 🙁 men jag väntar på att hon ska löpa så hormornerna kanske inte är på sin plats 😀
    Ha det

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: