Apportering i blåbärsskogen

Vid 8-tiden ringde Hyresbostäder och väckte mig. De ville komma in och kika på mitt golv som jag felanmält. Jag kastade mig upp ur sängen och klädde på mig, rastade hundarna och plockade undan lite skräp. En timme senare ringde det på dörren… och tre sekunder efter det konstaterades det att golvet måste åtgärdas.

Mitt golv är fruktansvärt fult och slitet, men egentligen gör det mej inte så mycket med tanke på att varken jag eller hundarna kan förstöra golvet. Fast nu är det ju så att golvet har blivit fuktskadat och har börjat spricka upp lite här och där. Även om det blir trevligt med nytt och helt golv, så ser jag inte fram emot att skruva isär mina möbler och packa ner mina saker. Vet inte ens var jag ska göra av allt… Säng, soffa, bord, skrivbord och en jättestor och tung bokhylla…

När Hyresbostäder varit här satte Teknikbyggarna igång med renoveringen av badrummet i lägenheten ovanför. För att slippa oljudet flydde jag och hundarna till skogen istället. Medan hundarna fick sitta kvar i bilen gick jag och la ut ett sök åt Lhine, och planerade även in att hon skulle få tre vattenmarkeringar först. Svansen har läkt jättebra, och hon har inte fått bada på nästan 4 veckor – så jag visste ju att hon skulle sticka iväg och bada så fort hon fick chansen med tanke på att vi skulle ha en sjö i ryggen vid söket.

Det blev som sagt tre markeringar på vatten först. Eftersom att jag lagt ut alla 10 dummiesar på söket så fick det bli markeringar med tennisbollar. På söket sen fick Lhine hämta in 8 dummiesar innan vi gick ut för att hämta dom sista tillsammans. Både markeringarna och söket gick jättebra, och på söket gjorde hon som sist – började med att springa rakt ut och plocka in det som låg längst ut.

När vi var klara med söket fick Lhine en till markering på vattnet som belöning, innan vi gick och hämtade Thyra som satt kvar i bilen. Tog även med mig en bajspåse från bilen, och så gick vi alla tre tillbaka till sökområdet för att plocka blåbär! Jag vet inte vad det var för superblåbär vi hittade, för när Thyra stått och betat en stund så började hon fara omkring som en tok… och detta gjorde hon om flera gånger, så hon blev välmotionerad.

Nu sover båda hundarna som små stockar, och det är bra det för i eftermiddag blir det lydnadsträning med Thina. Ska passa på att få kommendering med båda två då. Mycket fritt följ med Thyra, och några elitmoment med Lhine.

24 augusti, 2009 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Apportering i blåbärsskogen”

  1. Maggan & CO:

    Massor tack!
    Vilken mysig heldag i skogen!!! 😀 Skönt att Lhines svans blitt bra oxå.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: