.
Jakt- och apporteringsträning hade jag inget intresse för när Thyra var valp, men när Thyra var omkring 2 1/2-3 år kom jag på bättre tankar. Under sommaren 2007, när Thyra var redo att börja träna igen efter sin mammaledighet, så tog vi tag i viltträningen. Hon var inte helt bekväm med vilt till en början, men efter att klickat in det blev hon helt spontan med fulla, fina grepp.
.
Resultatmässigt är jag väldigt nöjd med vad vi har presterat tillsammans. Jag tror nog att vi hade kunnat få ett högre pris i öppenklass med tanke på att Thyra var hemskt skendräktig under vår öppenklassdebut. Egentligen hade jag inga planer alls på att vi skulle starta öppenklass, men när ett jaktprov behövdes fyllas ut så tog vi chansen.
.
Thyra har använts vid praktiskt andjakt. Ett arbete som hon älskade och skötte alldeles utmärkt. Tack vare lydnads- och apporteringsträningen var hon en väldigt smidig apportör. Hon låg lugnt vid min sida medan vi väntade på vårat gömställe, men var ändå beredd att snabbt sticka iväg om jag behövde skicka henne på något skammat vilt.
.
 Resultat
 Datum  Arrangör  Plats  Klass  Domare Pris
 2008-09-19  SSRK Östergötland  Åtvidaberg  Öppenklass  Curt Lundström 3:e
 2007-10-16  LRK Östergötland  Rimforsa  Nybörjarklass  Leif Gustafsson 1:a