Jaktträningen satte jag och Lhine igång med redan när hon var valp, men det är inget vi tränar ofta utan det kommer lite i omgångar. Till en början fick hon bara vara med och springa i vägen för de andra hundarna när jag och mamma tränade. Intresset för vilt väcktes snabbt och hon rotade i viltväskan, och när man plockade fram en fågel så var det en valp som hängde sig fast i den.
 
Lhine har inte varit helt lätt i jaktträningen, och vissa dagar har hon känts helt hopplös. Pipa eller skälla vet hon inte vad det är, och passiviteten har aldrig varit några problem. Men det har knallats och hon har backat hysteriskt vid min sida när vi gått från vattnet för att hon bara ville ha mer, mer, mer! Efter att Lhine fyllde 2 år började dock en massa poletter att trilla ner.
 
Mina provplaner med Lhine var att starta henne under våren 2010, så att hon skulle få ytterligare tid på sig att mogna och även få mer tid att vänja sig vid främmande människor och hundar i skogen. Att hon blev påflugen och biten av en vuxen hund som valp har tyvärr satt djupa spår, och kan störa henne i apporteringsarbetet trots att hon älskar det.
 
Ibland går det inte som planerat, utan sommaren 2009 anmälde vi oss till Lilla retrievermästerskapet, ett inofficiellt jaktprov i nybörjarklass, för att provträna. Det gick långt över förväntan, och Lhine fick ett 1:a pris och tog även hem titeln Bästa golden LRM 2009! 2 1/2 månad senare gjorde vi två officiella starter, och den andra starten resulterade i ett 1:a pris!
 
 Resultat
 Datum Arrangör Plats Klass Domare Pris
 2009-10-15  SSRK Östergötland  Tryserum  Nybörjarklass  Inge E:sson-Thoor 1:a
 2009-09-29  LRK Östergötland  Rimforsa  Nybörjarklass  Per-Olof Björk 0:a
 2009-07-25  LRK Östergötland  Kisa  Nybörjarklass  U. Thienemann 1:a*

*Inofficiellt resultat