.
Inom brukset var det spår som jag och Thyra tränade lite grann. Under sommaren 2008 fick vi hjälp att komma igång med appellspårsträningen av en annan goldenägare som inte tyckte att vi bara kunde hålla på med lydnad. Jag var först lite tveksam, för spår skulle nog inte vara något för oss, men till sist hängde vi med på spårträning en par gånger.
.
Spårandet gick bättre än väntat redan från början, och pinnmarkeringarna behövde vi aldrig ens träna på. Ganska snart började jag planera för en appellstart. Första starten blev på U-SM i Göteborg 2008, en tävling som jag mest hade tänkt ta som träning för att jag skulle få lära mig lite mer om hur det gick till på ett appellspårprov. Resultatet blev uppflyttningspoäng och en guldmedalj.
.
I oktober samma år startade vi på officiellt bruksprov, och blev uppflyttade med fina poäng. Att Thyra tyckte det var kul att spåra fanns det ingen tvekan om, även om spårarbetet kanske inte såg så snyggt ut. Något mer tävlande i brukset blev det inte sen, då vi spårade alldeles för sällan och jag kände att jag inte hade så stora kunskaper inom ämnet.
.
 Resultat
 Datum  Arrangör Klass Poäng Resultat Plac. Övrigt
 2008-10-18  Flen BK Appell 301.50 Uppflytt 1/17  
 2008-08-02  SHU/GMBK Appell 278.25 1/02  U-SM, guld*

*Inofficiellt resultat