Valpar väntas i slutet av vecka 33, med leverans i slutet av oktober 2010, efter
Kolbäckens Jägermeister och LPI LPII LPIII LPELIT SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream

Av den här kombinationen förväntar vi oss mycket mentalt stabila och lättförda hundar med en stor arbetslust och sund exteriör. Valparna kommer att företrädesvis säljas till dig som vill träna och tävla med din hund.

Nimbus är jättetrevlig och stabil hane på 4 år med fina jaktmeriter och god exteriör. Han har varit med på fågeljakter, så som and- fasan- och duvjakter, sedan han var 6 månader gammal och har även använts som eftersökshund på rådjur. På sin jaktprovsdebut fick Nimbus ett 1:a pris i nybörjarklass, och nu under våren 2010 tog han ett 1:a pris på sin första start i öppenklass!

Nimbus är inte bara en duktig jakthund, utan är även utställd med CK. Bakom Nimbus finns det många duktiga och vackra hundar. Han föräldrar samt mor- och farföräldrar har alla minst ett 1:a pris i nybörjarklass på jaktprov, och de är utställda med 1:a priser, CK:n och cert. Nimbus matte Jenny beskriver honom som en smart och snabbtänkt hund, med en enorm vilja och uthållighet, som har lätt för att lära sig nya saker.

Thyra är en liten okomplicerad 5-årig tik på 24 kilo. Hon är en fantastisk lydnadshund som utöver sina lydnadsmeriter är uppflyttad till lägre klass spår, utställd med CK och har startat på jaktprov två gånger med 1:a pris i nybörjarklass och 3:e pris i öppenklass som resultat. Sedan hösten 2007 används Thyra som apportör vid praktiska andjakter, något som vi båda två tycker är väldigt spännande och roligt!

Thyras lista med lydnadsmeriter har på kort tid blivit väldigt lång. Hon har LP i samtliga klasser, vilket vi samlade ihop inom loppet av 12 månader, och är svensk och finsk champion. I år var vi kvalade till vårat fjärde lydnads-SM på raken, men som vi missade p.g.a löp. Thyra har flera inofficiella titlar, så som Svensk ungdomsmästare 2008, och har blivit både Östgöta- och Distriktsmästare två år i rad. Vi har även blivit tilldelades Sveriges Hundungdoms pris för Årets lydnadsungdom tre år i rad! 2009 var vi snubblande nära en plats i det svenska lydnadslandslaget, med en 6:e placering på rankinglistan.
 
Vid intresse av en Nimbus/Thyra-valp så går det bra att antingen kontakta mig på sandra@tomik.se eller Nettan Kagevik, Höstglädjens kennel, på 0121-222 12 alt. hostgladjens@hotmail.com

 Kolbäckens Jägermeister
 1 ökl b-prov
 Made My Way Off The Cuff
 1 nbkl b-prov
 FI JCH FI VCH FI UCH SE UCH
 
Trewater Macoy
 Made My Way Keep In Touch
 1 nbkl b-prov
 LPI LPII LPIII
 Kolbäckens Tullamore Dew 
 1 nbkl b-prov
 Donshellas Glen-Grant
 2 ekl b-prov
 SE VCH LPI Kolbäckens Pigalle
 1 nbkl b-prov
 LPI LPII LPIII LPELIT
 SE LCH FI LCH

 Höstglädjens Golden Dream
 3 ökl b-prov
 Goldenlines Eternity Fire  Gleaming Amberville
 Goldenline’s Taste of Eternity
 Höstglädjens Tigeröga  Sundazzle’s Embassador
 SE VCH Wintergold’s Eldkorn

Valparna kommer att födas upp på Höstglädjens kennel, och därför ber jag er att
kontakta Nettan om ni har några frågor eller funderingar kring kombinationen.