VALPAR

Aktuellt   Information

 

Vid intresse av en valp från oss går det bra att ta den första kontakten via mail, men så småningom vill jag även att vi talas vid via telefon. Jag vill även träffa alla eventuella valpköpare innan en valp kan tingas. Är ni ute i god tid ser jag gärna att ni kommer hit och träffar tiken innan hon har börjat bli stor och tung.

De krav som vi ställer på våra valpköpare är att hunden vid 12-14 månaders ålder ska röntgas på höfter och armbågar samt ögonlysas. Naturligtvis ska ni har er hund försäkrad hela livet ut. Den dagen då olyckan eller sjukdomen är ett faktum kan annars bli mycket kostsam, och ingen vill väl mista en kär familjemedlem på grund av att ekonomin inte tillåter att ge den vård som behövs.

Då målsättningen är att föda upp arbetsglada hundar så vill jag att ni går på kurs med er hund. Först en valpkurs och därefter en fortsättningskurs. Det kan hjälpa till att bygga upp kontakten och samspelet mellan förare och hund, vilket är A och O för att få en lydig hund. En lydig hund är en lycklig hund, för den hunden kan man ge mera frihet.

Alla våra valpar föds upp inomhus tillsammans med oss och våra andra hundar, då vi tycker att det är viktigt att de från början präglas vid ett liv med människor. De får då även tidigt vänja sig vid vardagliga ljud och rörelser.

Valparna föds upp på färskfoder, vilket alla våra hundar äter. Det är ett färskfoder som hundarna tycker väldigt mycket om, som ger bra magar, fina pälsar och som de mår väldigt bra av. Vi ser helst att våra valpköpare fortsätter att ge färskfoder till sina valpar.

Vid leverans är valpen;
» Minst 8 veckor gammal
» Veterinärbesiktigad (intyg medföljer)
» Chipmärkt
» Avmaskad 4 ggr
» Vaccinerad
» Dolda felsförsäkrad i 3 år
» Registrerad i Svenska kennelklubben

Jag bjuder mina valpköpare på 1 års medlemskap i Goldenklubben, och vid leverans medföljer även ett valppaket innehållande foder, en mapp med lite tips och goda råd, en filt med lukt från mamma och syskon samt dvd-filmen "Golden retriever - möjligheternas ras".

Efter valpköpet finns jag naturligtvis tillgänglig för er via telefon för att ge råd och stöd. Självklart får ni även gärna höra av er för att tala om att allt bara går bra. För dom som är intresserade går jag gärna igenom grunderna i vardagslydnad, apportering och viltspår. Är ni intresserade av att ställa ut er hund hjälper vi såklart till med ringträningen.