Tjuvstart på valphelgen


Mamma och Olga, Höstglädjens Glimmer Of My Dream.

Den här helgen är det kombinerad valpträff och träningshelg för Glimt-kullen, och idag träffades jag, mamma och Cattis för att träna apportering med våra 7-månadersvalpar. Bingo som bor på Gotland tillsammans med pappa Trazzel och Lhines son Nemo hade jag träffat sedan han flyttade, så det var extra roligt att få se honom igen.


Bingo, Höstglädjens Glance Of My Father.

Markeringar och linjetag blev det idag, och alla tre var jätteduktiga! Vi körde en i taget och Thone fick börja. Eftersom att jag och mamma kommer träna ihop så fick Cattis kasta åt oss, så att det blev en främmande person som stod där ute. De två första markeringarna hämtade Thone in lätt som en plätt, och snabbt. För att göra det lite svårare tyckte mamma att de andra två skulle kastas åt andra hållet.

Det blev svårare, och alla tre fick jobba mer för att hitta de som kastades åt det hållet. Förmodligen landade de så att blåsten inte var till någon fördel alls, för Thone och Bingo stod på en av dummiesarna utan att få upp dom i nosen. Jag har ju lärt mig att man behöver ha lite is i magen när man tränar apportering så hon fick snurra omkring och hittade dummiesarna till slut.

Två linjetag blev det också, och det första fick Thone följa med ut och lägga. Sträckan var mycket längre än vad vi själva tränat på några enstaka gånger, och jag visste inte ens om jag skulle få ut henne eftersom att hon är handfixerad men hon for iväg rakt ut. Det andra linjetaget lade mamma ut, och det var inga konstigheter det heller. Duktiga lilla hund, jag kunde inte vara annat än jättenöjd!


Fina pappa Trazzel, LPI LPII Höstglädjens Hearts Burst Into Fire fick träna lite också.

26 februari, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: