Delade åsikter…

Har putsat lite på Rhiva idag som inte blivit trimmad på 1 1/2 månad. Svanstippen behövde klippas av, öron och tassar snyggas till och så fanns det lite att ta på sidorna av halsen. Inget jätteprojekt, utan bara lite finputs, som inte borde ta mer än ett par minuter… men det tog nog närmare en timme! Herregud, Rhiva som njöt av att bli trimmad när hon var liten har blivit riktigt besvärlig.

Hon sitter still en stund, men sen säckar hon ihop. När öronkanterna ska klippa så viftar hon på öronlappen, vrider ner huvudet och slår med tassarna. När tassarna ska klippas så verkar hon tro att det är tårna som ska klippas av, för det ska ryckas och ryckas. Så länge hon håller på kan jag inte klippa eftersom att den raka saxen är väldigt vass, och även om Rhiva tror det så vill jag ju inte klippa av varken öron eller tår.

Det är synd att trimbord är så dyra, annars hade jag köpt ett direkt så vi kunde skippa allt bråk. Hotade faktiskt med att vi kanske skulle strunta i apporteringskursen jag tänkt anmäla till samt dra ner på maten och lägga pengarna på ett trimbord istället, men det gav inget resultat.

Nu är Rhiva iallafall nytrimmad, men särskilt snyggt blev det inte. Tog för mycket på framsidan på ena örat och på baksidan av ena framtassen. Aja. Det är ju tur att pälsen växer som ogräs där man inte vill ha den så om ett par veckor får jag en ny chans att göra henne fin, eller som Rhiva ser det – om ett par veckor kommer jag försöka klippa av hennes öron och tassar igen.

28 mars, 2013 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Delade åsikter…”

 1. Zandra, Lova & Lystra:

  Vet precis vad du menar – hade en sån period med Lystra hon var hemsk. Men hon blev liksom bättre av sig själv med tiden. Och sedan vi fick vårat hemgjorda trimbord går det toppen! 🙂

  Blev nyfiken vad ska ni gå för apporteringskurs? 🙂

 2. Sara, Tosse och Vittra:

  Vittra har alltid varit kittlig om tassarna men just nu är hon hemsk! Kan inte klippa någonting utan ”bråk”. Hon tror också jag ska klippa av henne tårna =P

 3. maggan:

  Hej Sandra.
  Jag köpte en trimmatta från Häromi för flera år sedan som jag lägger på ett bord.Dom kostar bara ett par hundra och är jättebra.Det är bara o rulla ihop o ställa undan när man är klar.
  Ha det bra med dina fina tjejer.

 4. Sandra:

  Mitt tips är att åka till närmsta biltema och köpa en bilmatta. Antingen en sån som ligger framför sätena i bilen (men de kanske blir för små för era) eller en sån stor man lägger i bagagen som man sen klipper till. Billigt som tusan och bara att lägga på ett valfritt bord sen. När jag inte orkar kånka med mig mitt trimbord på utställningar så lägger jag bilmattan på en metallbur och använder det istället. 🙂 Vill man, och behöver, kan man alltid komplettera med en galge.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: