Mera träning

Ja, idag har hundarna fått ett varsitt ganska ordentligt träningspass igen. Den här gången på hundungdom, men egentligen hade jag varken ork eller lust att åka, men eftersom att jag och Nathalie hade bestämt att vi skulle träna ihop idag så var det bara att åka. Det är för mig den största fördelen med att ha någon att träna med, att man inte bara kan strunta i det eftersom att man är fler om saken. Nathalie hade visserligen tänkt samma sak, men ingen av oss ville vara den som ballade ur.

Började med Rhiva, som var helt galen och hade jättebråttom in. Någon sekund tyckte hon det var äckligt precis när vi kom upp för trappen, men när hon fick syn på Nathalie och Ayax så var det ju lattjo lajbans igen. Idag passade jag på att börja med en platsliggning, och vi hade noll stadga i väntan på nerläggande och att ligga kvar. Rhiva for upp och ner som en jojo. Till slut fick vi till det, men det blev en omläggning då Nathalies kommando ”Om” till Ayax blev för svårt. Jag använder nämnligen ”Kom” i transporterna, så det blev nog lite tilt i Rhivas huvud.

Efter platsliggningen blev det freestyle. Vi tränade på att Rhiva skulle gå runt mig, och efter ett par repetitioner och paus med bollbelöning så ville hon smita runt mig mest hela tiden. Det blev även lite slalom och snurrar åt båda hållen med en passage genom mina ben. Rhiva var superduktig och varje gång jag kastade iväg bollen så dundrade hon iväg över golvet. Hon har ju inte varit helt bekväm med golvet förut och när bollen slagit i väggarna. Men det lossnar mer och mer för varje gång vi är där och har rolig träning.

Sen var det Thyras tur, och vi fortsatte med nosduttarna. Idag blev det ett annat föremål, i form av ett moppskaft, men det var inga konstigheter alls. Eftersom Thyra är så intensiv så lade jag till ett stopp efter att hon duttat med nosen längst ut på skaftet så att jag kunde gå fram och belöna henne innan jag sträckte fram skaftet igen. På så vis tog vi oss framåt hela tiden, istället för att hon duttar och antingen vänder sig eller backar för att försöka få belöningen fortare. När hon fick stoppkommando stod hon duktigt still med huvudet riktat framåt.

Lhine blev sist idag med, och det är nog lite nyttigt för henne att få sitta och bli lite suktad. Om hon var sprallig igår så var hon helt galen idag. Jösses, hon kunde knappt stå still utan stod och steppade på min högra sida. Det blev såklart högerhandling idag med, med fokus på positionen. Känns bra att pilla med det när hon är så taggad. Hoppas ju på att den energin följer med sen på framtida HTM- och rallytävlingar.

23 januari, 2013 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Mera träning”

  1. Nathalie och Ayax:

    Tack för trevligt träningspass! Skönt att komma iväg och träna till klubben, även om det var lite kallt och motigt först 😉

  2. Ann-Sofie:

    ja den trappan o övervåningen var först inte att leka med tyckte Eddie när vi var där men sen så när han väl förstod vad vi skulle göra där, då gick det ju bra 🙂
    Visst är det kul att träna när hundarna är taggade <3
    Duktiga ni var som kom iväg, det är så BRA med träningspolare!!
    Kram

  3. Sara och Lhyra:

    Jag är så trött på den här kylan just nu och vill ha vår! Duktiga ni är som kom iväg att träna ändå.
    Kul med framsteg för alla tre hundarna 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: