GRKs Club Show Kosta

Då har jag hämtat mig från lördagens utställning och börjat smälta Lhines överraskande resultat. Jag hade förhoppningar om Excellent och en önskan om CK, vilket blev uppfyllt och mer där till. Vet inte hur jag ska förklara känslan, men det blev nästan för mycket liksom. Jag hann nog inte fatta vad som hände. Fast jag ska väl kanske ta det från början?

Det började iallafall med en tidig morgon, precis som alltid när man ska iväg på utställning. Jag och mamma hade med oss fem hundar, varav fyra skulle ställas i samma klass, så när vi var färdiga med att sätta upp tältet och rastat hundarna så var det bara att försöka ragga upp tre handlers. Lite lättare sagt än gjort. Många uppfödare visar ju bara sina egna hundar, och jag kan förstå hur de tänker.

Elina (April Design) visade gärna Lhine, och Susanne (Whoopis), hennes vän Kristina och Åsa (Sunny Delight) hjälpte gärna till om det inte krockade i hanhundsringen. Det blev tack och lov ingen krock, så Åsa visade Ingrid och Thyra visades av Kristina.

Det var sju(!) tikar anmälda i jaktklass, och mer än hälften var alltså våra. Lhine var först ut bland våra hundar, och fick Excellent. Sen var det Thyras tur, som bara fick Very good. Thyra som såg så himla fin ut i ringen! Aja, domaren gillade inte hennes typ alls. Bacill och Ingrid fick varsitt Excellent, så tre hundar hade vi som skulle in i konkurrensen.

Det var fyra hundar som fick Excellent, och efter att vi sprungit ett varv tillsammans så pekade domaren snabbt ut placeringarna. Åsa och Ingrid 4:a, jag och Bacill 3:a… och som 1:a ville hon ha Elina och Lhine! Jag knöt ena näven med ett ”Ja!” och sprang fram och kramade om Elina. Alla hundar fick muntlig kritik, men jag varken hörde eller kommer ihåg allt domaren sa om Lhine eftersom att jag stod två placeringar bort. Hennes huvud var inte riktigt i domarens smak, då hon inte tyckte det var tillräckligt feminint. Det blev ett CK iallafall, vilket även var det enda CK:t i klassen!

Vi hade även med oss Virus, som skulle in i veteranklassen. Hon fick Excellent och blev placerad som 3:a med fin kritik både muntligt och skriftligt. Sedan var det dags att ta med Thyra och Lhine till den andra ringen där det skulle bli finaltävlingar, och freestyleuppvisning! Har för mig att bästa hane/tik utsågs först, och där blev Elina och Lhine avtackade. Jag hade inte förväntat mig något annat, men det var himla kul att få se Lhine springa bland de andra fina tikarna!

När det var dags för mig och Thyra att ha freestyleuppvisning så var hon galet övertaggad. Jag fick bryta efter halva programmet och be om att få köra om. En påse, eller nåt, som svävade genom ringen störde min koncentration och Thyra började gå ur hand totalt. Andra försöket gick bättre, men jösses vad Thyra ville tjuva. Bråttom, bråttom var det! Roligt hade vi och uppvisningen verkade väldigt uppskattad. Det blev tydligen ett par blöta ögon runt ringen…

Efter freestyleuppvisningen så trodde jag att dagen var klar för vår del, men när jag satt och fotade Lhine med CK rosetten hörde jag att någon ropade på mig. ”Sandra! Sandra! Ni ska in och tävla om bästa jakthund!”. Jaha, ojdå. Det hade jag visst missat. Skyndade in i vårat tält med Lhine och hämtade utställningskopplet, lite godis och sprang bort till finalringen där domaren och hanhunden snällt väntade på oss. Jag gjorde ett gott försök att ställa upp Lhine så som Elina gjort.

Den grekiska domaren, som dömt hanarna, kände igenom Lhine och sen så fick vi springa ett varv tillsammans med hanhunden. Det blev jag och Lhine som fick ta emot den tjusiga blå/röda rosetten för BIR jaktklass! Det var nog där som min hjärna inte riktigt hängde med i vad som hände, eftersom att jag inte alls var förberedd på att Lhine skulle in i ringen igen.

Excellent, klassvinst, CK, BIR-jaktklass! Vilka resultat!

13 juni, 2011 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “GRKs Club Show Kosta”

  1. Sarah, Pippi & Wilda:

    Grattis till en omtumlande dag 🙂

  2. Elin:

    Grattis igen!

  3. Nathalie och Ayax:

    Grattis! Så himla roligt att det gick så bra! 🙂 Speciellt när man kanske inte kommer med så höga förväntningar! 🙂

  4. Thina:

    Grattis till resultaten.

  5. Hanna:

    Grattis till BIR Jakt! Borde finnas på alla SSRKs utställningar.

  6. Annelie:

    Stort GRATTIS vilken härlig dag!
    Kram

  7. Lisbeth:

    Grattis, grattis till bästaste resultat !

  8. Maria:

    Stort grattis! Kram kram

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: