Lite seriösare träning

Debuten i mästarklass närmar sig med stormsteg, och det blir inte bara debut för Thone utan för mig med. Igår åkte jag och hundarna ut till bruksa, och för en gångs skull så hade jag en plan för dagens träning. Jag och Thone skulle köra en hel bana! Det var lättare sagt än gjort att bygga en bana, och själva byggandet tog längre tid än träningen. Jag hade sparat ner en bana i mobilen, och min variant såg nog helt galen ut mot originalet.

Aja, det blev en bana iallafall! Vi körde igenom hela en gång, och sen tränade vi på några skyltar i taget med belöning emellan. Det kändes bra, och vi känner oss nog ganska så redo. Kanske att vi borde bantränat lite fler gånger än en, men planen är att bygga en bana imorgon igen och träna på vissa skyltar på lördag. Dock så har jag börjat bli förkyld och känner mig väldigt mosig, så vi får väl se hur det blir med det. Jag har tre lediga dagar framför mig, och när jag känner mig såhär så brukar jag bli sjuk bara jag tänker ordet ledig.

Nhora fick också lite träning, och vi gick ut i skogen med några dummies och gjorde en sökövning. Samma som jag gjorde med Lhine som ung och som jag även gjort med Thone. Nhora fick sitta och titta på medan jag trampade omkring i skogen, och eftersom att hon inte kan sitta kvar så fick jag sällskap ett par gånger. När hon kom farande så gick vi tillbaka dit jag lämnat henne, och sen gick jag ut igen för att gömma en dummie.

Sedan gick jag tillbaka till Nhora och skickade ut henne, och hon letade upp dummien. Vi gjorde om samma sak en gång till, och den tredje och sista gången så gömde jag två dummies. Det tyckte hon var svårare, när jag skickade ut henne utan att själv varit ute och trampat i söket, men när jag började röra på mig lite längs stigen så fortsatte hon att skutta omkring i söket och hittade även dummie nummer två. Det var nästan så att hon ropade ”Wow! Det fanns en till!” när hon hittade den.

Efter det tyckte jag att det fick räcka för idag, och Nhora var trött och nöjd när vi kom hem så hon fick nog en del att fundera på. Det ska bli intressant att se hur hon gör nästa gång, om hon kommer ihåg och litar på att det finns fler dummies att hitta när jag skickar ut henne igen.

26 september, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: