Utställningsdebut på 4-månadersdagen


Lilla Nhora, nu 4 månader gammal.

Ja, idag på Nhoras 4-månadersdag så passade vi på att göra utställningsdebut på SSRK:s utställning i Gränna. Efter en natt med konstiga mardrömmar och lite feber så ringde klockan 05.00, och vid 06.30 kom mamma, Bodil och Märta och plockade upp oss.

Enligt både SMHI och Yr skulle det vara runt 17 grader, med eventuellt lite regn, vilket kändes som perfekt väder! Det kändes svalt och skönt när vi kom fram, men vi hann inte ens sätta upp tältet innan solen kom fram. Det blev jättevarmt och klibbigt, och det hjälpte inte att det blev mulet emellanåt. Usch och blä!

I Nhoras klass var de tre stycken, och de andra två var 5 1/2 månad och 6 månader imorgon. Nhora blev en liten, liten plutt mellan dom två! Nhora skötte sig fint i ringen, även om jag inte fick till rörelserna riktigt. Hon var lite för energisk och glad. Domaren hade en elev med sig, så Nhora blev ordentligt igenomkänd.

I förra veckan hade Nhora väldigt många tänder fram, men typ igår trillade den sista ur. Domaren lät nästan lite förvånad när han tittade i munnen på henne och kommenterade vad många nya fina tänder hon fått.

När vi sprungit ett varv i konkurrensen så plockade domaren fram den tredje hunden längst fram, och sen fick vi springa ett varv till samt fram och tillbaka en i taget. Jag försökte att ha ett lite långsammare tempo med Nhora, och efter det plockade han upp henne ett steg. Vi fick springa ett varv till, och sen var placeringen klar. Nhora blev alltså 2:a, och fick även HP!

Nhora fick jättefin muntlig kritik. Domaren tyckte att hon var av bra storlek och typ med bra kropp för åldern. Kanske att hon bar svansen lite högt i rörelse, men att det skulle bli bättre med åldern. Jag har själv sett det när vi sprungit förbi glasdörren på framsidan, att svansen burits i lite olika höjder beroende på om hon rört sig avslappnat eller inte. så det är bara att försöka träna vidare på rörelserna.

Jag känner mig nöjd med dagens resultat. Fin kritik och fin muntlig kritik. Det är stor skillnad på precis 4 månader och nästan 6 månader. De andra två tikarna såg ju nästan fyra gånger så stora ut som Nhora i storlek och massa. Jag är även väldigt nöjd med hur Nhora skötte sig utanför ringen. Att vara på utställning bland en massa hundar var väl inget konstigt, och inte heller att ligga i bur.

Kullbrorsan Uno gjorde också utställningsdebut idag, och det blev även utställningsdebut för matte Cattis. Han var ensam i sin klass, och fick jättefin kritik och HP och slutade som BIM-valp i valpklass I.

Förutom Nhora så ställde jag Trazzel och Bingo åt Cattis och Märta och Bodil åt mamma. Trazzel fick Excellent och blev 2:a av tre stycken i jaktklass. Bingo fick nöja sig med Very Good idag då domaren ville ha mera fram. Märta och Bodil debuterade i unghundsklass respektive öppenklass, och fick ett varsitt Excellent. Jag kan lova att jag kände mig helt mosig i huvudet av värmen och var helt genomsvett efter allt springande i ringen!

”4 månader. Fina proportioner. Välskuret huvud. Fint uttryck.
Fin hals/halslinje. Utmärkt kropp för åldern. Fin överlinje.
En tanke kort i korset. Välvinklad. Fina rörelser.”


Pusskalas.

16 juni, 2019 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Utställningsdebut på 4-månadersdagen”

  1. Annica Grip Fager:

    Grattis till Nhoras debut!

  2. Annika i Lindby:

    Grattis till era framgångar! Det ska börjas i tid!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: