Bus med brorsan och promenad på stan

Igår åkte jag och flickorna ut till Hälla, där Nhora skulle få leka med sin kullbror Uno. Han bor egentligen på Gotland, tillsammans med morbror Bingo, morfar Trazzel och Lhines son Nemo, men husse och matte har även en sommarstuga bara en liten bit ifrån mina föräldrar.

Uno tyckte det var jättekul att få träffa syrran, men Nhora var inte riktigt lika road till en början. Först var det stor släktträff ute på tomten, med Cattis pojkar och mina tjejer. När mamma gick in för att värma på mat så tog hon med sig Uno och Nhora in, och jag, Evelina och Cattis kunde höra vilket röj det var.

Vi kom in till två genomblöta valpar, som plaskat i vattenskålen och haft jätteroligt. Först var det Uno som var mest på i leken, men sen gav Nhora igen. Trots att han var mycket biffigare så brottade hon ner honom, och han fick nästan lite panik när han inte kunde komma upp.

Efter mat och fika åkte vi till skogen för att träna apportering med Trazzel, Bingo, Olga, Bodil och Märta. Jag hade inte tänkt att Thone skulle få träna, men Cattis tyckte att vi kunde börja med henne medan vi väntade på att mamma komma. Evelina följde med Cattis, och hjälpte till att bära några dummies.

Jag koncentrerade mig mest på jaktfoten och stadgan, och mycket jaktfot blev det. Cattis och Evelina höll till uppe på en kulle, och jag och Thone gick runt den och gjorde några stopp för att få markeringar. Från början, när det blev bestämt att vi skulle åka ut till Hälla idag, så skulle Nhora fått prova på lite olika vilt idag. Hon skulle fått vara med och lägga ut en sök, och liksom råka få hitta lite vilt, men det hade mamma helt glömt bort.

Innan vi åkte hem så gjorde vi samma övning iallafall, och lade ut dummiesar som hon fick råka hitta. Hon hittade flera stycken, och ibland kom hon in till mig direkt och ibland fick jag jobba lite för att hon skulle komma in till mig. Efter en massa beröm och mys i mitt knä så tog jag emot dummien och sen gick vi omkring lite och tappade dummisar omkring oss igen. Söta Evelina hittade också några dummiesar. ”Hallå, du tappade den här!”. Gullungen.

Idag, efter att jag och Nhora lämnat Evelina på förskolan, så åkte vi ner till stan för att ta en liten promenad. Något som vi skulle gjort för länge sedan, men som inte blivit av. Vädret var inget vidare, kallt och blåsigt, men vi satt på Lilla Torget en stund och sen gick vi bort mot S:t Larskyrkan. På vägen dit mötte vi, äntligen, en som ville hälsa på Nhora. Det är väl konstigt, att när man vill att folk och hundar ska hälsa, då är det typ ingen som vill det..?

Några hundar mötte vi inte heller, förrän vi gick tillbaka mot parkeringshuset. Husse verkade tillhöra A-laget, men hunden såg väldigt vänlig ut och när husse glatt sa ”Titta, en liten kompis! Vill du hälsa?” så svarade jag att dom gärna fick hälsa på varandra. Hunden var mer intresserad av mig och hundgodiset i mina fickor, så det blev ju perfekt för Nhora. Efter att blivit utskälld av tre hundar av mindre ras här i området så behöver hon få träffa trevliga hundar, och den här var jättetrevlig!

En människa och en hund. Bättre än inget. När jag tänker efter så åkte vi hiss två gånger också, och gick genom skjutdörrar. En ganska spännande promenad på stan ändå.

29 maj, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: