Thone är dräktig!


Thone och en av hennes valpar.

Idag var det dags att åka till Jägarvallens djursjukhus och ta ett ultraljud på Thone. Trots alla tecken, och att mamma var 99% säker på att Thone var dräktig redan på dygn 14 när hon hade lite flytningar så har jag varit jättenojig sedan i lördags. Då var Thone mer sig själv igen, och blev galet glad när jag kom hem från jobbet och skulle nafsa i mina kläder när jag satt ner på golvet.

Jag försökte tänka på att det kan komma och gå hur man mår när man är gravid, men det hjälpte inte. Hon spydde på dygn 21 och även på fredagkvällen, hon har varit väldigt gosig och sovit mycket, tappat sin midja och börjat se lite småfet ut. Mamma tyckte egentligen att jag inte behövde göra något ultraljud, men ändå så började jag noja. Jag började öka på hennes mat lite smått direkt efter parningen, då mamma tyckte att Thone var alldeles för tunn, så kanske att hon lagt på sig av det?!?

Imorse tittade jag på hennes tuttar, som var rosa och stod rakt ut. Jämförde med Lhine, som haft två kullar, och hennes tuttar var mindre än Thones och väldigt bleka. Jag kände och jämförde deras kroppar också, och Lhine som faktiskt är lite tjock hade inte alls samma form som Thone. Lhine är bredare fram än bak, medan Thones kropp är som en rektangel när man tittar på henne ovanifrån.

Lite nervöst var det när vi satt och väntade på att bli uppropade, och jag fick ett lite mindre utbrott på en människa som hade löst koppel på sin hund och tänkte låta den hälsa på Thone. Jag hade Thone i kort koppel, sa ett bestämt ”Nej!” när hon tittade åt den andra hunden, satte ut foten för att den inte skulle komma fram till Thone. Vad tror ni människan i andra änden av kopplet gör? Ler och skrattar! Vi blev precis uppropade, men jag hann dra en liten ramsa. Alltså vad fan, man låter väl inte främmande hundar hälsa på varandra inne på ett djursjukhus?!?

Vi fick träffa en jättetrevlig veterinär, och hon gjorde mig glatt överraskad när hon satte igång med ultraljudet utan att raka Thone på magen. Hon behövde inte ligga på rygg heller, utan lite halvt på sidan. Det syntes en valp på skärmen direkt, så himla skönt! Thone är dräktig! När jag trodde att vi hade tittat på två valpar så hade veterinären sett fyra, och innan ultraljudet var klart så hade hon sett fem-sex stycken.

Jag har beställt två hanar och fyra tikar, medan Evelina har sagt att det är tio valpar… Det blir spännande att se vad det blir, och när dom tänker titta ut. Veterinären tyckte att dom var lite små, så även om det är 31 dygn sedan parningen så har kanske inte valparna bakats lika länge…

15 januari, 2019 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Thone är dräktig!”

  1. Karin:

    Åh, vad roligt !! Grattis !!

  2. Annica Grip Fager:

    Grattis! Så roligt med bebisar ?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: