Det här blev ju en rolig ledig dag


En bild som jag tog på Lhine för ett tag sedan när vi var på promenad i Vallastaden.

Jag var visserligen ledig i lördags, men det kändes inte som en ledig dag eftersom att jag och Thone var iväg nästan hela dagen för parning. Även om det gick väldigt snabbt och lätt med parningen så blev det ju ett par timmar i bilen. Så den här dagen kändes som den första lediga dagen sedan förra måndagen, och var även min sista innan julafton.

Någon ledig dag blev det inte direkt, iallafall inte som jag hade tänkt. Jag kunde fått jobba, men det blev inte jobb heller för igår började jag känna mig lite mosig med halsont och på kvällen sa kroppen stopp. Efter att jag nattat Evelina så försökte jag ta mig upp ur sängen, men det gick bara inte. Kroppen ville verkligen få sova, och jag vaknade inte förrän flera timmar senare.

Imorse mådde jag inte bättre, utan kände mig som en hamster i ansiktet när jag vaknade. Tjock i hela huvudet och ont i ansiktet. Bihåleinflammation. Tack så mycket för det. Nu känner jag mig bättre efter tabletter, avsvällande spray och värktabletter mot huvudvärken som jag får av sprayen.

Min bihåleinflammation känns dock som en piss i havet jämfört med vad Evelina kanske har fått. När hon tvättade sig runt munnen igår kväll efter tandborstningen så gick inte det som jag trodde var kladd bort. Där satt en gul sårskorpa, och när jag tittade närmare hade hon några prickar bredvid munnen också. Inatt när jag låg vaken en stund så googlade jag på det, och eventuellt kunde det vara svinkoppor. Kul! Särskilt nu till jul!

Lenny fick prata med vårdcentralen imorse, och de trodde också att det kunde vara svinkoppor. Det var tur att det var medlemsdag på apoteket idag, och att vi hade en rabattcheck, för det blev ju att skriva en hel shoppinglista till mig och Evelina. Jag tycker att hon ser bättre ut idag än vad hon gjorde igår, men vi får väl se vad det blir av det. Jag håller tummarna stenhårt att vi har börjat tvätta och smörja med antibakteriell salva i tid, så att det hinner vända innan julafton.

Det sista fixet innan julafton som jag hade tänkt pyssla med idag, det har inte blivit gjort. Smutsiga golv, inget julpynt, oinslagna julklappar, Lennys julklapp ligger och väntar på Coop och hundarnas julklappar är inte köpta än. Aja, det löser sig på något sätt.

19 december, 2018 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Det här blev ju en rolig ledig dag”

  1. Karin:

    Aj då, det var verkligen en jobbig vecka för dig och Evelina. Hoppas det bara går framåt nu och att allt fixar sig på bästa sätt, och kom ihåg, det viktigaste är ju att alla mår bra!
    En riktigt God jul på er och sköt om er !!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: