Två träningspass och besök från Danmark

180814

Det blev lite träning på morgonpromenaden idag. Jag hade med två dummies, som jag lade ut på två längre linjetag på två olika ställen. Det ena lade jag ut i kanten av ett fält, och sedan fortsatte vi promenaden en bit innan Lhine och Thone fick springa och hämta varsin dummie. Jag skickade Lhine först, så att Thone fick lite passivitet. Hon behöver lära sig att allt inte är till henne, och att ibland får man vänta lite. Jättesvårt tyckte hon!

Det andra linjetaget blev i skogen, och då fick hundarna sitta och titta medan jag lade ut det.

Under eftermiddagen skulle vi få besök av Sandie, en dansk tjej som är intresserad av en valp efter Thone. Jag visste att hon skulle åka tillsammans med en tjej som hette Anja, och funderade inte så mycket över det. Gissa om jag blev förvånad när det visade sig vara Anja Christiansen, som är flerfaldig världsmästare i heelwork to music med sin border collie Queeny.

Jag hade med mig Thone ut och mötte dom på parkeringen, och när vi gick in valde Thone att gå i position 5 (fot på höger sida) hos Anja hela vägen…

När vi kom in blev det förstås full cirkus, och både Lhine och Thone visade vilka galna och glada hundar dom är. Jag tänkte ”Åh, herregud!”, men det är ju så våra hundar är. Vi fikade och pratade, och emellanåt var det ingen som förstod vad den andra sa. Ha, ha. Efter en timme kom mamma och Märta och gjorde oss sällskap, och då blev det liv i luckan igen.

För att Sandie skulle få se hur Thone är när vi tränar så gick vi ut på tomten en stund. Jag hade fyra upptinade vilt i badrummet, så en duva, en kråka, en kanin och en and fick följa med ut. Jag lade ut dom en och en, och Thone sprang ut och plockade dom utan någon som helst tvekan. Jag blev faktiskt förvånad över hur duktig hon var. Bättre grepp än tidigare, och alla lämnades i handen.

Lite lydnad och några tricks visade vi också, så att Sandie fick se lite olika tempon och stilar. Sandie verkade nöjd och förtjust i Thone, men innan hon och Anja åkte mot Danmark igen så sa jag att hon skulle smälta intrycken hon fått, fundera och sedan höra av sig om hon fortfarande är intresserad eller inte.

Efter att dom hade åkt tog det inte lång tid innan Thone hoppade upp i sängen och somnade gott. Hon rullade inte ens ihop sig som en boll som hon brukar, utan somnade liksom där hon lade sig. Trött och nöjd!

14 augusti, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: