Hemma igen

I fredags åkte vi som sagt ut till Hälla och firade midsommar hos mina föräldrar. Efter att vi ätit sill och potatis åkte jag, Lenny, Evelina, min pappa och lillebror till Bottna och dansade runt en midsommarstång. I år vågade faktiskt Evelina vara med och dansa lite grann, och satt inte bara på armen hela tiden.

På kvällen blev det förstås grillat, och så jordgubbar med glass till efterrätt.

Vi sov kvar två nätter, och i lördags och igår passade jag och mamma på att träna apportering tillsammans. I lördags blev det markeringar på ett fält, och en övning där vi lade ut ett linjetag och sedan kastades två markeringar åt andra hållet. Hundarna fick hämta en markering, sedan vände man sig om och skickade hundarna på linjetaget och därefter fick de hämta den andra markeringen.

Thone skötte sig fint, även om hon inte hade samma tempo som vanligt. Men det var varmt, och så skendräktighet på det. Hon fick veta att hon var bäst ändå, för hon gjorde allt rätt och med stor glädje och bra fart.

Igår så blev det ett sök, ett motivationssök där Thone fick titta på när mamma gick omkring i området och klappade händerna och gjorde roliga ljud. Förutom att jag försökte träna sök med Thone i tisdags så har vi nog inte gjort det sedan i oktober… Träningen i tisdags slutade med att jag nästan satt och grät och kände mig som en helt värdelös matte åt Thone. Jag vågade inte skicka ut henne på söket, för jag fick plötsligt för mig att hon skulle bli jagad av vildsvin eller det skulle dyka upp en hare som hon skulle jaga efter.

Gårdagens sök gick hur bra som helst. Thone letade både på bredden och på djupet, och hon sprang ut i den riktningen jag visade. Jag hade inga tankar på varken vildsvin eller harar, utan kände mig trygg och lugn när jag hade sällskap.

Efter träningen tackade vi för en trevlig helg och åkte vidare till Lennys föräldrars sommarställe och sov över där till idag. Deras tomt är inte inhägnad, så Lhine och Thone fick vara i långlina utomhus och det var inga konstigheter. De var kopplade i varsin ände av samma lina, men behövde inte trasslas ut en enda gång trots att båda två strosade omkring.

Idag under eftermiddagen åkte vi hem, och det känns väldigt skönt att fått landa här hemma igen.

25 juni, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: