Vi gjorde ett försök iallafall

I onsdags skulle jag och mamma tränat apportering tillsammans och i torsdags hade jag också tänkt träna lite apportering med Thone, men det blev att jobba istället. Imorse tänkte jag klämma in ett sök i kohagen under långpromenaden innan jobbet, men med Evelina som sällskap så gick det inget vidare.

Hon går ju inte lika fort som mig, och blev förstås ledsen när hon tyckte att jag gick iväg för långt. Dessutom fastnade hon bland små taggbuskar och hamnade bland brännässlor. Fyra dummiesar hann jag lägga ut innan jag fick försöka ta mig fram med henne i famnen. Dagens sök blev lite mindre än sist, men hellre det än inget sök alls.

Thone for lyckligt ut i söket, men blev lite störd av Evelinas glada hejarop. ”Thonne! Thonne! Hallå! Thonne!”. Efter en stund blev Evelina ledsen också, och då blev Thone väldigt okoncentrerad och tappade fokus en stund innan hon kom på vad det var hon höll på med. Evelina stod en bit ute i söket, och när jag gick och hämtade henne kände jag på lukten varför hon var ledsen…

Thone fick hämta in fem av åtta dummies idag, och jag tyckte att hon jobbade på riktigt bra med tanke på vilken störning hon fick. Nästa gång får det bli ett lite mer planerat träningspass, där jag packar med lite underhållning till Evelina. Jag får nog ta och börja vänja henne vid bärselen igen, och öva på att ha henne på ryggen, så att hon kan hänga med och lägga ut sök.

Imorgon blir det att ta bilen till skogen efter jobbet, och då följer Lenny med och hjälper till.

7 oktober, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: