Skräpdag

Det här blev ju en lyckad och rolig dag, eller inte! Efter att jag och hundarna lämnat Evelina på förskolan och tagit en långpromenad så packade vi in oss i bilen och åkte ut till Tinnerö. Jag och Thone skulle träna apportering, och de andra två fick följa med som sällskap. Vi gick ut i en kohage, och hittade en plats med varierad terräng och höjd. Det skulle nog bli roligt att lägga ut ett sök där!

Istället för att bara drälla dummiesar omkring mig hade jag en liten plan, så att jag skulle veta var Thone varit. Det började bra och tre dummiesar kom in, men sen tog det stopp. Om inte Thone gjorde några glada skutt för att sedan vända tillbaka till mig så drog hon en repa och stannade sedan för att äta koskit. Jättekul, verkligen.

Hon fick ta en paus och sitta uppbunden en stund medan jag skickade ut Lhine istället. Hon försvann ut i söket, letade metodiskt och kom snart tillbaka med en dummie. Att Thone fick se Lhine jobba trodde jag skulle göra henne mer motiverad, men det var samma sak när jag skickade henne igen. Hon sprang ut och letade lite, men valde sedan att äta på den där koskiten igen.

Jag tog in henne, gick ut själv och klappade händerna vid en dummie som låg långt ut i söket och skickade sedan Thone igen. Det blev lyckat, och sedan fick det räcka. Lhine fick plocka in resten och sen började vi gå tillbaka mot bilen. Det kändes riktigt surt och tråkigt att träningen gick så himla dåligt. Jag kunde faktiskt lagt den tiden på något annat, för Thone lärde sig nog ingenting.

För att vi inte skulle åka hem med bara känsla av misslyckande så lade jag ut två linjetag åt Thone. Ett jättelätt och ett lite svårare. Hon fixade båda två lätt som en plätt, så det kändes ju bra. Varför det blev som det blev på söket får jag fundera på, och så väntar vi med att göra sök tills vi tränar med sällskap igen så att Thone kan få hjälp när och om det behövs.

På eftermiddagen tänkte jag att jag och Evelina skulle åka och köpa nya skor och stövlar till henne. De hon har är för små, och det börjar ju bli lite kallare om fötterna nu. Det blev dock varken nya skor eller stövlar, för Evelina ville inte prova och när hon fått fötterna mätta så hade inte jag tid att titta och välja. Evelina skulle bara springa omkring, och klättra upp på alla förbannade stegar! Det stod typ fyra stycken i butiken, och när jag lyft ner henne från en så sprang hon iväg till nästa…

17 oktober, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: